Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Fraiponts van het jonge bedrijf Puro Português:

"Portugal heeft zoveel meer te bieden dan het beroemde azulejo en kurk"

In 2022 begonnen Bart Fraiponts en Muriel Vooijs van Puro Português hun avontuur in de wereld van het importeren van Portugese producten vanuit hun magazijn in Halsteren. Wat begon als een bescheiden onderneming, in samenwerking met de Duitse partner Vista Portuguese, is uitgegroeid tot een bedrijf dat Portugese schatten aanbiedt op de Nederlandse markt.

"Portugal staat vooral bekend vanwege de beroemde azulejo’s (handgeschilderde tegeltjes) en kurk. Maar er is zo veel meer", vertelt Bart. "Op onze zoektocht naar mooie Portugese producten zijn we heel veel tegengekomen. Met Puro Português ontdekten Bart en Muriel dat er nog veel meer te ontdekken valt, zoals geborduurde theedoeken, servetten en tafellopers. De webshop biedt een scala aan authentieke producten, die perfect zijn als cadeau; duurzaam, origineel en 100% Europees.


Bart Fraiponts in de stand van Puro Português tijdens Trendz.

Nieuwe pronkstukken
Het nieuwste pronkstuk in hun assortiment zijn de visschalen, keramieken ovenschalen in de vorm van een vis, en eikenhouten tapasplanken met dezelfde visafbeelding erin gebrand, samen met de giftbox met drie zwaluwtjes. "De zwaluw staat voor trouw en vriendschap, dus niet alleen heel decoratief, maar ook een hartverwarmend gebaar om cadeau om te geven", legt Bart uit. Veel Portugese huizen zijn versierd met zwaluwen.Portugese warmte
Andere pareltjes in het assortiment zijn de puur wollen plaids van Burel factory. "De dekens worden geweven op authentieke weefgetouwen en met de hand afgewerkt. Samengesteld uit 100% Portugese schapenwol; natuurlijk, slijtvast en uniek." Dit wordt in Mateigas gedaan, midden in het Serra da Estrela gebergte. Met hun traditionele kleuren en motieven brengen ze de Portugese warmte en traditie naar Nederlandse huizen.

De geurlijn van Castelbel, een ander topmerk in Portugal, is een andere hit bij Puro Português. De geuren en verpakkingen van de luxe zeepproducten zijn geïnspireerd op de authentieke aroma's van het land en de eeuwenoude motieven van azulejo's die veel Portugese gebouwen sieren.Betrokkenheid
Een van de charmes van Puro Português is de persoonlijke betrokkenheid bij hun fabrikanten. "Het leuke van werken met kleinere producenten is de betrokkenheid bij het hele proces. Onze fabrikanten hebben een enorm vakmanschap en zijn trots op hun producten." Deze samenwerking geeft Bart en Muriel de kans om prachtige Portugese schatten te verkopen in Nederland en zo het Portugese levensgevoel hierheen te brengen.


Een van de best verkochte artikel; een zeep in de vorm van een sardientje.

Meer informatie:
Puro Português
Canadaweg 7
4661 PZ Halsteren
[email protected]
www.puroportugues.nl