Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samen met Beemsterboer Interieur wordt interieurproject afgerond

Online platform Cutr: "Design moet niet worden beperkt door praktische zaken"

Bij een recent project van Cutr, online platform voor on-demand houtbewerking, werd het interieurconcept voor een nieuwe woning omgezet in een set 3D-bestanden die geoptimaliseerd zijn voor productie. In samenwerking met een van Cutr's vertrouwde fabrikanten, Beemsterboer Interieur, was Cutr in staat om de totale productiekosten met 30% te verlagen om een prachtig eindproduct te realiseren binnen het budget van de klant.

"Design moet niet worden beperkt door praktische zaken, maar moet worden versterkt door een goed begrip van de wensen van de klant en de mogelijkheden om deze te bereiken door middel van productie", vinden ze bij Cutr.


Foto's: Thomas Van Schaik Photography.

Het project
Deze klant kwam naar Cutr met een conceptontwerp voor hun nieuwe gezinswoning net buiten Amsterdam. Op dat moment was de bouw van het huis bijna klaar en maakten ze zich klaar om een vloot onderaannemers te verwelkomen om te beginnen met het leggen van de vloeren, schilderen, behangen en het installeren van de keuken. Aan het einde van het bouwproces had de klant een specifiek budget over voor het op maat gemaakte schrijnwerk dat nodig was om het huis klaar te maken voor de gewenste verhuisdatum.Op hun verlanglijstje stonden onder andere:

  • Een entree met kapstok die moet worden geïnstalleerd in samenwerking met hun onderaannemer voor marmer
  • Een 4 m lange gestoffeerde ingebouwde bank met verborgen opbergruimte eronder
  • Op maat gemaakte lades en een hoekje voor de kinderkamer rond de open haard
  • Planken in de woonkamer met behang op maat en bronzen randdetails
  • Twee kinderkasten - één met een gezellig ingebouwd leeshoekje en één met kastdeurtjes die een extra opbergruimte verbergen
  • Een dubbelzijdige inloopkast met een hoekje voor het badmeubel en bronskleurige glazen details
  • Wandbekleding op maat voor de grote slaapkamer en een 'zwevend' nachtkastje

Cutr's eerste taak was om de componenten waar mogelijk te standaardiseren om het materiaalgebruik te optimaliseren. Door deze geoptimaliseerde nesting en het samenvoegen van materiaalselecties konden ze de totale materiaalkosten met 23% verlagen.geschikte partner: Beemsterboer
Voor zo'n maatwerkproject, waarbij geen twee stukken hetzelfde zijn, was het cruciaal dat Cutr met de juiste partner zou samenwerken voor de productie. Er werd gekozen voor Beemsterboer, een fabrikant die al 40 jaar actief is in de industrie en die zijn kwaliteit en oog voor detail al had bewezen als jarenlange partner. Beemsterboer is trots op hun vermogen om samen te werken aan ontwerp- en productieoptimalisaties. Hun gretigheid om altijd te verbeteren en voortdurend alleen de beste kwaliteit te leveren, was een doorslaggevend criterium bij het selecteren van de juiste partner voor dit project.

Terwijl Cutr een eerste aanzet kon geven om het ontwerp om te zetten van concept naar bestanden die meer geschikt waren voor productie, kon Beemsterboer, met hun kennis en vaardigheden specifiek op het gebied van interieurbouw, een definitieve set technische tekeningen en productiebestanden leveren die specifiek geschikt waren voor hun beproefde productiemethoden.Het eindresultaat
Het team van Beemsterboer produceerde en installeerde meerdere prachtige kasten en interieurmeubelen. Met de hulp van Cutr was Beemsterboer in staat om de installatie tussen meerdere onderaannemers te coördineren om ervoor te zorgen dat het project zo naadloos mogelijk verliep. Het resultaat is de uitvoering van een high-end interieurconcept en een zeer tevreden klant.

Meer informatie:
Cutr
Singel 542
1017 AZ Amsterdam
+31 (0)20 261 9355
[email protected]
www.cutr.com

Beemsterboer Interieur
Galileistraat 4
1704 SE Heerhugowaard
+31 (0)72 57 206 03
[email protected]
www.beemsterboer-standbouw.nl

Publicatiedatum: