Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente Voorschoten introduceert aparte regeling voor recyclen van matrassen

Inwoners van Voorschoten kunnen vanaf 1 januari 2024 hun oude matrassen gratis wegbrengen of tegen betaling laten ophalen. Betalen voor het laten ophalen van grofvuil is tot diezelfde datum uitgesteld.
Volgens de nieuwe regeling moeten inwoners die een matras thuis aan de stoep laten ophalen, die in een speciale zak verpakken. Dan blijft de matras schoon en droog. Het recyclingbedrijf kan namelijk alleen schone en droge matrassen verwerken.Inwoners kunnen zo’n zak gratis afhalen. Dat kan bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. Op woensdagen tussen 12.00 en 16.00 uur kan het bovendien bij de Buitendienst van de gemeente aan de Koninklijke Marinelaan 21 in Voorschoten. De ingepakte matras vervolgens thuis laten ophalen kost 15 euro. Inwoners kunnen daarvoor een afspraak maken. Zelf wegbrengen blijft gratis, maar de matrassen moeten wel droog worden aangeleverd.

“Voor inwoners komen deze maatregelen als vervelende verrassing”, weet wethouder Hubert Schokker. “Maar ze zijn noodzakelijk. De kosten van afvalverwerking in Voorschoten lopen echt uit de hand. Bovendien hebben we een verantwoordelijkheid naar onze kinderen en kleinkinderen om bewust om te gaan met het milieu. Dat betekent scheiden en recyclen in plaats van verbranden.”

Bron: Gemeente Voorschoten

Publicatiedatum: