Nieuwe gordijnen hangen in Paleis Huis ten Bosch

De nieuwe gordijnen hangen in de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De ruim 150 handwerkers die hebben meegeborduurd aan de gordijnen worden op het paleis ontvangen door Koningin Máxima en Prinses Beatrix.

In januari 2022 is gestart met het maken van de gordijnen die een eigentijdse remake zijn van de 18de-eeuwse zijden gordijnen uit de Chinese Zaal. In het TextielLab, de professionele werkplaats van het TextielMuseum, zijn de gordijnen machinaal geborduurd. Daarnaast hebben handwerkers uit heel het land en Koningin Máxima een gedeelte van het borduurwerk vervaardigd.

In het borduurproject stonden ambacht, machinaal borduren en de verbindende waarde van samenwerken en het delen van verhalen centraal. De gordijnen waren de afgelopen maanden te bezichtigen in de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap’ in het TextielMuseum.

Foto's: RVD & Patrick van Emst.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.