Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mirrors and More probeert voet aan de grond te krijgen in Nederland

"Ondanks positieve reacties is vinden van geschikte dealers niet vanzelfsprekend"

Het is inmiddels zo'n twee jaar geleden sinds dat de Trio Lighting Group het merk Mirrors & More op de markt heeft gebracht. Na waarderingen in het buitenland werden de pijlen gericht op Nederland. Sales director Karl Stok legt uit dat het geen vanzelfsprekendheid is om hier voet aan de grond te krijgen. Hij is er echter van overtuigd dat Mirrors & More ook een meerwaarde kan zijn voor Nederlandse retailers.

"Internationaal is Mirrors & More al zeer succesvol. Vooral in Duitsland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. Ook in Scandinavië zijn op dit moment al meerdere dealers actief en groeit het aantal verkooppunten gestaag", legt Karl uit. De presentatie en distributie in deze landen verloopt vaak anders dan die in Nederland. "Het gaat veelal via shop in shop presentaties bij grote winkelketens met meerdere lokale vestigingen. Het vinden van dealers en verkooppunten in Nederland blijkt (helaas) minder gemakkelijk te zijn. Toch zijn de reacties die ik krijg veelal verrast en zeer positief."



Meer bekendheid creëren
Bij de pakken neerzitten doen ze bij Mirrors & More niet. Integendeel: de schouders worden er nog eens extra onder gezet. De spiegels, kleinmeubelen en woonaccessoires van het label worden daarom nog meer onder de aandacht gebracht. "Vandaar onze bannercampagne bij Wonen360 en de aanwezigheid op diverse internationale beurzen zoals de M.O.W. en Meubelbeurs Brussel." Op deze manier wil Mirrors & More ook het vertrouwen winnen van de Nederlandse retailers.



Uitdagingen
Karl is gepokt en gemazeld in de retail branche en weet daarom dat het tijd nodig heeft voordat de Nederlandse markt veroverd kan worden. "Voor winkels en ketens in Nederland zijn kleinmeubelen en spiegels een minder grote categorie en veelal bijproducten. Tevens is men vaak zeer trouw aan bestaande leveranciers. Het hebben van de juiste ingang of contactpersoon is cruciaal. Bovendien hebben veel grote ketens in Nederland ook eigen import vanuit Azië."



Voor ieder wat wils
Juist daarom wil Karl nog maar eens benadrukken wat Mirrors & More te bieden heeft. "We hebben een breed assortiment van momenteel 345 producten, met prijspunten van het laag- tot middensegment. Verder kunnen orders en leveringen gecombineerd worden met het nog bredere aanbod in verlichting van moederbedrijf Trio Lighting. Dat telt meer dan 3500 verlichting items." De snelle levering wordt gerealiseerd van het eigen magazijn in het Duitse Arnsberg. Hier zijn ook het hoofdkantoor en de showroom gevestigd.



Tal van mogelijkheden
Hier blijft het niet bij. Om retailers nog beter van dienst te zijn is een aanzienlijk deel van het aanbod te verkrijgen in verpakkingen geschikt voor dropshipment. Maar ook voor de ervaring in de fysieke winkel biedt Mirrors & More oplossingen. "We beschikken over kantenklare shop-in-shop-presentaties en displays die desgewenst door ons team bij de klant geïnstalleerd kunnen worden." Tevens behoren Original Equipment Manufacturer (OEM), Free On Board (FOB) en private label tot de mogelijkheden.



Uiteenlopende stijlen
De stijlen binnen het assortiment van Mirrors & More zijn uiteenlopend en gaan van modern tot barok en van tijdloos tot klassiek. Allerlei materialen zijn terug te vinden binnen de collecties, zoals glas, metaal, hout en kunststof. "Zo hebben we moderne (badkamer)spiegels met geïntegreerde verlichting waarvan de lichtkleur instelbaar is", geeft Karl als voorbeeld. "Binnenkort worden ook akoestische, geluidsabsorberende panelen aan het assortiment toegevoegd."

Genoeg redenen om eens een kijkje te nemen naar het assortiment van Mirrors and More. Benieuwd naar de mogelijkheden of eens een showroombezoek inplannen? Neem dan contact op met Karl Stok.

Meer informatie:
Mirrors and More | TRIO Lighting Group
Gut Nierhof 17
59757 Arnsberg
www.mirrors-and-more.com
www.trio-lighting.com

Karl Stok (sales director Nederland)
[email protected]