Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Karel Martens ontvangt BNO Piet Zwart Prijs 2023

Unaniem heeft de jury van de BNO Piet Zwart Prijs 2023 ontwerper Karel Martens uitgeroepen tot winnaar. Dit vanwege zijn bijdrage aan de betekenis en het aanzien van het ontwerpvak.Juryrapport
De jury uit grote bewondering voor het excellente grafisch ontwerpwerk van Karel Martens (1939). Inhoud en vorm sluiten steeds naadloos op elkaar aan in zowel vrij werk als werk in opdracht. Zijn lange loopbaan als typograaf en ontwerper omvat allerlei soorten opdrachten: affiches, boeken, belettering van gebouwen, maar ook postzegels, munten en telefoonkaarten. Door zijn actieve inzet in het kunstvakonderwijs heeft Karel Martens nieuwe generaties ontwerpers deelgenoot kunnen maken van zijn kennis, ervaring en kritische kijk op het vak.

Karel Martens ontvangt de onderscheiding op donderdag 21 september in het Muziekgebouw Eindhoven tijdens de feestelijke uitreiking van de Dutch Design Awards 2023.

Meer informatie:
BNO
WG Plein 600
1054 SK Amsterdam
020 624 47 48
[email protected]
www.bno.nl

Publicatiedatum: