Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koos Bergsma: 3 mei 1943 - 14 september 2023

'Een van de bekendste mensen uit de Nederlandse meubelwereld overleden'

Donderdagavond 14 september is een gewaardeerde collega en vriend overleden: Koos Bergsma.

Dat laat Erik Schouwenaar weten. Koos is 80 jaar geworden en heeft zijn hele leven als agent voor meubelfabrieken gewerkt. Volgens Erik is Koos een van de bekendste mensen uit de Nederlandse meubelwereld.

"Koos was een pure verkoper, bekend bij 'iedereen' in Nederland. Hij had een goede neus voor handel, zorgde altijd voor de juiste modellen, de juiste stof en de juiste prijs. Als hij van mening was dat een fabrikant te weinig vroeg, dan verhoogde hij eigenhandig de prijs vlak voor een beurs. Hij kende de markt en de kopers. Koos stak zijn mening niet onder stoelen of banken, je wist gelijk wat hij vond.

18 jaar geleden is hij gestopt en heeft het agentuur Bergsma Meubel Trading verkocht. Hij deed de verkoop, zijn vrouw Uta verzorgde de administratie."

"Koos was ook een sportman, heeft vele marathons gelopen en finishte altijd tussen de 3 en 4 uur. Ook op latere leeftijd liep hij ze nog. Zijn pensioen heeft hij in Zwitserland en de laatste jaren in Duitsland genoten.

Ik heb met Koos een jaar of 10 geleden nog een deelneming in een fabriek in Oekraïne gehad, waar we stoelen hebben geproduceerd. We zijn daar op tijd gestopt, nog voor de oorlog", aldus Erik weten. Hij is actief voor Jones & Jones en FF Polmex.


Wil je de familie condoleren?
Stuur dan je reactie naar zijn echtgenote Uta Bergsma: [email protected]