Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

82 miljoen voor transitie naar circulaire economie

Het demissionaire kabinet heeft in de begroting van Infrastructuur en Waterstaat voor 2024 82 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de transitie naar een circulaire economie. Dat meldt Afval Online.Het komende jaar wordt er in totaal 14,65 miljard euro toegewezen aan de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, wat een stijging van 1,75 miljard euro betekent ten opzichte van vorig jaar. Zoals gebruikelijk gaat het merendeel van dit bedrag naar het Mobiliteitsfonds, dat een budget van 9,8 miljard euro ontvangt. Binnen de 2,067 miljard euro die is gereserveerd voor 'Beleid en ondersteuning', is er nu 82 miljoen euro bestemd voor de circulaire economie.

Vorig jaar werd onder de noemer 'Duurzaamheid' nog 72 miljoen euro gereserveerd, voornamelijk voor de overgang naar een circulaire economie en voor emissiereductie in de buurt van stallen, een ietwat vreemde combinatie die dit jaar gelukkig niet meer voorkomt. Dit jaar wordt het specifiek aangeduid als 'Circulaire Economie', waarbij het artikel zich uitsluitend richt op dit onderwerp. Verder is er 86 miljoen euro gereserveerd voor 'Omgevingsveiligheid en milieurisico's' (vergeleken met 97 miljoen euro vorig jaar) en 203 miljoen euro voor de Inspectie Leefomgeving en Transport, slechts een kleine daling ten opzichte van het vorige jaar, toen dit budget 204 miljoen euro bedroeg.

Publicatiedatum: