Piet Hein Eek maakt zich op voor Dutch Design Week

"Eerste keer behoefte om niet te investeren, maar ook dit jaar veel veranderd en te zien"

Nog enkele weken te gaan en dat staat de Dutch Design Week (DDW) weer op de planning. En dat betekent dat er werk aan de winkel is bij Piet Hein Eek, die tijdens het event groots uitpakt. "We moeten aan nog heel wat beginnen en nog heel veel afmaken. Dat is niet omdat we stil hebben gezeten en of geen nieuwe objecten en projecten hebben gerealiseerd. In tegendeel; we hebben heel veel nieuws te presenteren. Het zijn echter niet alleen, of misschien wel vooral niet, alleen meubels die we presenteren."Het totaal
Meer dan ooit hebben ze aan het totaal gewerkt bij het meubelbedrijf. Het totaal is het gebouw en de mensen die er werken en we ontvangen. "Het maken van objecten en bouwen doen we vanaf het allereerste begin. Je zou kunnen zeggen dat het gebouw de hardware is en de mensen de software. De software komt veel preciezer en is veel kwetsbaarder. In ons geval maken we met de software de hardware, oftewel we creëren zelf de omgeving waarin we werken en gasten ontvangen."

Het presenteren van deze omgeving en de mensen die erin werken, is dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit. "Voor het eerst sinds jaren lijkt het erop dat we ook in de horeca een team hebben waar je mee voor de dag kan komen. Op dit moment is het nog best gecompliceerd, maar het vertrouwen is er omdat we leuke, goede en vooral gemotiveerde mensen hebben. Erling (de chef) werkt zich een slag in het rond."Events
Piet Hein Eek is de hele DDW open met de verschillende restaurants (Grand Café, Friet, Lobby en Dakbar.) Voor elk van de plekken hebben ze een plan, maar ze gaan ook een paar hele bijzondere events organiseren. In het Grand Café aan de oude Kantinetafel organiseert het bedrijf elke dag een aanschuifdiner voor € 25 per persoon (ex drank). "Het doel is vooral de manier waarop we koken te laten zien. De essentie is dat de ingrediënten centraal staan en we dus vrijwel uitsluitend werken met biologische producten van boeren en ambachtsmensen uit de regio. We zijn bezig om groentes, waterbuffels, kazen en de boeren zelf in het proces van boer tot bord te portretteren. Deze portretten zullen tijdens het diner getoond worden."

Het meest spectaculaire diner gaat Piet Hein Eek op vrijdag en zaterdag in de werkplaats organiseren. "De tafel waarop we jaren geleden dansend eindigden, komt weer terug. Dit keer gaan Erling en Merlijn Amaro, van restaurant Bitter in Rotterdam, samenwerken en zorgen we voor livemuziek en een dj zodat we weer dansend op de tafel kunnen eindigen."

De bouwploeg heeft een heel aantal ateliers afgemaakt waarvan er een paar al verhuurd zijn, maar ze maken er ook een paar casco af om aan exposanten ter beschikking te stellen. Het pand nadert langzaam maar zeker haar voltooiing en het wordt steeds meer de moeite waard ons te bezoeken. Aan het eindeloze investeren lijkt een einde te komen, althans, voor hoelang het duurt. "Ik moet zeggen dat ik voor het eerst in mijn leven sterk de behoefte heb om even helemaal niet te investeren, maar ook dit jaar is er weer een hoop veranderd en te zien", besluit Piet Hein Eek.

Meer informatie:
Piet Hein Eek
www.pietheineek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.