Nieuw platform voor jong ontwerptalent tijdens Milan Design Week 2024

Het Masterly Podium is een nieuw platform voor jong ontwerptalent tijdens Milan Design Week 2024 ( 16 – 21 April). Het Masterly Podium is onderdeel van de grotere groepspresentatie Masterly, the Dutch in Milano in het imposante Palazzo Giureconsulti aan het Piazza del Duomo. Aanmelden kan via deze Open Call. De selectie van de 15 tot 20 talenten die zich in Milaan mogen presenteren op Masterly, the Dutch in Milano wordt gedaan door Nicole Uniquole, directeur Masterly en Jeroen Junte, hoofdredacteur van DesignDigger.

Het Masterly Podium is een zelfstandige presentatie van 300m2 in het gewelfde souterrain van het palazzo. Masterly, the Dutch in Milano is een toonaangevende presentatie tijdens de Milan Design Week. De locatie is een monumentaal palazzo op steenworpafstand van de Duomo. Het Masterly Podium is een unieke kans voor jong ontwerptalent om zich op deze A-locatie te presenteren.

Wat is het ‘podium’?
Je krijgt niet alleen een plek op het Masterly Podium, ook het transport (max 1 m3) en een presentatiepodium is inbegrepen. Extra transportruimte is eventueel beschikbaar tegen kostprijs. Het werk van de deelnemers wordt op uniforme podia gepresenteerd waarmee het Masterly Podium een professionele uitstraling krijgt. Alle deelnemers worden individueel opgenomen in de perscommunicatie en in de Masterly Catalogus. Ook wordt het Masterly Podium uitgelicht op DesignDigger.

Wat zijn de kosten?
De eigen bijdrage aan deze presentatie op een geweldige A-locatie in Milaan bedraagt in principe 1500 euro. Daarbij inbegrepen transport naar Milaan, een presentatiepodium en vermelding in de Masterly Catalogus.

De totale kosten voor deelname aan het Masterly Podium bedragen 3500 euro. Maar:

  • Voor je deelname aan deze collectieve beursactiviteit kun je eenvoudig een SIB subsidie van de RVO aanvragen die de helft van de deelnamekosten dekt (zie HIER).
  • Een aantal bedrijven dat jaarlijks presenteert op Masterly, The Dutch in Milano vormt de Masterly Business Club (MBC). MBC ondersteunt nieuw ontwerptalent op het Masterly Podium met 250 euro.

De daadwerkelijke kosten zijn dan 1500 euro. Bovendien kun je voor deelname aan het Masterly Podium een renteloze lening aanvragen bij Fonds Kwadraat (zie HIER) en kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. LET OP: deze aanvragen moet je zelf indienen.

Hoe kan ik mij aanmelden?
Inschrijven gaat via een Open Call en kan tot 1 december 2023. Daarvoor moet je een beschrijving van jouw werk en de beoogde presentatie (max 1 A4) inzenden, voorzien van minimaal drie highres foto’s en/of ontwerptekeningen. Daarnaast stuur je een korte motivatie en CV mee (eveneens max 1 A4). Mail jouw inzending naar podium@masterly.nu.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.