Studio Mariska Jagt failliet verklaard

Een aantal jaren geleden werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Amsterdamse Diamantbeurs een boekwerk gepresenteerd: The Best Dutch Interior Design 02. Hierin staan de belangrijkste Nederlandse (interieur)architecten en designers vermeld. Ook Mariska Jagt (47) van de gelijknamige studio is hier in terug te vinden. "Om deel uit te maken van de beste Nederlandse interieurontwerpers is een eer", zei ze destijds.

Echter, het leven kan raar lopen. Nog geen vier jaar later is de studio in staat van faillissement verklaard door de rechtbank 's-Gravenhage. Volgens ingewijden heeft ze zelf de stekker uit de firma getrokken. Curator Kelly Verheij heeft nog geen verdere details gedeeld over het faillissement.


Mariska Jagt, eigenaar en creative director van Studio Mariska Jagt, in betere tijden.

Door de jaren heen heeft Mariska naam gemaakt als het gaat om interieur- en architectuurprojecten. Een paar maanden geleden zette ze een nieuwe koers in. Ze ging op zoek naar een partner waarmee ze een eigen meubellijn in de markt kon zetten. "Achter de schermen zijn we vol enthousiasme bezig met het ontwerpen van diverse producten. Een product ontstaat uit vormen die worden gepolijst, totdat het perfecte product ontstaat", klonk het in juni. Ook vertelde ze hier onlangs over in De Interieur Podcast.

In december vorige jaar zei ze: "Zonder blik op de toekomst vind ik het lastig om te sturen en vind ik het moeilijk om mezelf continu uit te dagen. Dat zegt uiteraard alles over mij. Afgelopen maanden waren voor mij een bijzondere ervaring."

Begin vorig jaar werd er bij Studio Mariska Jagt ook nog flink geïnvesteerd in personeel. Door de juiste mensen aan te trekken wilde Mariska meer ruimte krijgen om te doen waar haar hart ligt: creëren, ontwerpen en aan het bedrijf werken. Zo werd er onder andere een Chief Financial Officer (CFO) aangesteld, die zich bezig ging houden met het strategische en financiële beleid.
"Het aantrekken van de juiste mensen binnen de Studio is voor nu gelukt. Met trots kan ik naar ons team kijken en waar we afgelopen maanden naar toe hebben gewerkt. De keuze voor een CFO heeft mijn werkleven echt een stuk relaxter gemaakt. Het is fijn dat iemand, in wie ik zelf ook geloof, met me meekijkt, zowel op strategisch als op financieel gebied. Daarnaast zorgt de komst van mijn PA voor veel rust en blijdschap. Het is zo heerlijk om te zien en voelen dat sommige mensen heel blij worden van dagelijkse regeldingen, waardoor ik me daar ook niet meer druk over hoef te maken."

Helaas heeft dit verkeerd uitgepakt, zo blijkt nu. Vanwege financiële schulden heeft Mariska Jagt zelf faillissement aangevraagd.

In 2010 nam interieurontwerpster Mariska de stap om Studio Mariska Jagt te lanceren. Met een team van 12 man creëert ze luxe op maat gemaakte ontwerpen. Er worden niet alleen projecten uitgevoerd voor woonhuizen, maar ook voor hotels, hoofdkantoren of openbare ruimtes.

Reageren? info@wonen360.nl

Meer informatie:
Studio Mariska Jagt
Donklaan 61
2254 AB Voorschoten
www.mariskajagt.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.