IKEA breidt veiligheidswaarschuwing uit

IKEA breidt de oproep tot reparatie van de LETTAN spiegels uit. In januari 2023 deed IKEA een oproep tot reparatie van LETTAN spiegels met datumstempels tot en met 2105. Deze oproep geldt nu ook voor LETTAN spiegels met leveranciersnummer 21944 en datumstempels tot en met 2325. Er is een verhoogd risico op het afbreken van het wandbeslag, waardoor de spiegel van de muur kan vallen. Klanten kunnen gratis nieuw wandbeslag bestellen bij IKEA.Om productveiligheid te garanderen, zijn alle IKEA producten ontwikkeld aan de hand van een streng risicobeoordelingsprogramma en strikte veiligheidstests en voldoen ze aan de geldende normen en wetgeving. Desondanks moest IKEA in januari 2023 een oproep doen tot reparatie van LETTAN spiegels met datumstempels tot en met 2105. Er waren meldingen binnengekomen dat het wandbeslag de spiegels afbrak, waardoor de spiegel van de muur kon vallen. Uit aanvullend onderzoek van IKEA is gebleken dat het defecte wandbeslag bij een van de leveranciers langer in productie is gebleven dan eerder bekend. Daarom is besloten de oproep voor reparatie uit te breiden.De oproep voor reparatie geldt nu voor de volgende LETTAN spiegels:

  • LETTAN spiegels met datumstempels tot en met 2105 (jaar-week).
  • LETTAN spiegels met leveranciersnummer 21944 en datumstempels tot en met 2325 (jaar-week).

De datumstempel en het leveranciersnummer staan op een sticker op de achterzijde van de spiegel. Dit is een sticker, waarbij het leveranciersnummer (21944) en de datumstempel (2152) rood gemarkeerd zijn.

IKEA verontschuldigt zich voor het ongemak dat dit voor klanten kan veroorzaken. Het bedrijf vraagt klanten om het benodigde vervangend wandbeslag met reserve-onderdeelnummer 139298/1 te bestellen op IKEA.nl/reserveonderdelen of om telefonisch contact op te nemen via 050 711 1267.

Bij het demonteren van de LETTAN spiegel vraagt IKEA klanten om voorzichtig te werk te gaan en de instructies te volgen in de montagehandleiding.

Meer informatie:
IKEA
www.ikea.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.