Zorgvuldig ontworpen door grafisch ontwerper Karel Martens

Vijf DUM Beech Club fauteuils met vijf nieuwe stofontwerpen

DUM presenteert met trots een gelimiteerde oplage van vijf DUM Beech Club fauteuils met vijf nieuwe stofontwerpen die zorgvuldig zijn ontworpen door de bekende grafisch ontwerper Karel Martens. Deze ontwerpen, ontwikkeld in nauwe samenwerking met BYBORRE, vertegenwoordigen een opmerkelijke samensmelting van artistieke visie en textielexpertise.Als meubelfabrikanten weten we maar al te goed dat het karakter van een gestoffeerde stoel grotendeels wordt bepaald door de stof en de kleur. We wilden wel eens zien wat er met een van onze gestoffeerde stukken zou gebeuren als we de teugels in handen zouden geven van een 'buitenstaander'.

De 84-jarige grafisch ontwerper Karel Martens is een echte visionair in de wereld van grafisch ontwerp, wiens werk ons blijft inspireren en boeien met zijn creativiteit en innovatie. Martens ontwierp vier aangepaste pixel-naald stofontwerpen in vijf kleurstellingen voor onze Beech Club stoelen. Martens koos de vier ontwerpen uit zijn zelfontworpen publicatie Patterns (2021, ROMA), een louter visuele viering van patronen. Hoewel Martens in het verleden stoffen heeft ontworpen, waren er voor dit project meerdere primeurs: zijn eerste breiwerk, de eerste keer dat hij het uiterlijk van het eindproduct bepaalde door de kleuren voor de frames van de stoelen te kiezen.

De gelimiteerde editie wordt geïntroduceerd tijdens het GLUE evenement in de tuinkamer van Huis Vasari aan de Herengracht 368.

Meer informatie:
DUM + Karel Martens
Herengracht 368
1016 CH Amsterdam

glue.amsterdam

September 14 - 17
Thursday - Sunday 10 - 17 hrs
www.dumoffice.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.