De Schuurman Groep viert 100-jarig jubileum

Onder het motto ‘Eeuw en al Energie’ viert de Schuurman Groep dit jaar het 100-jarig jubileum. Oprichter Willem Schuurman startte in 1923 W. Schuurman Elektrotechnische Groothandel NV in Alkmaar. Met inmiddels de derde generatie Schuurman in de directie is de Groep uitgegroeid tot een landelijke speler met internationale samenwerkingsverbanden.

Sinds 1923 ontplooit Schuurman groothandelsactiviteiten op het gebied van elektrotechniek en consumentenelektronica. Vijfenvijftig jaar geleden kwam daar de verkoop van keukens bij. Het leveren van duurzame goederen en diensten is kernactiviteit, daarbij biedt de Schuurman Groep expertise op het gebied van advies, ontwerp, engineering en onderhoud van duurzame systemen.

Uitbreiding van het leveringspakket begint vlak na de Tweede Wereldoorlog met onder meer wasmachines en stofzuigers van het merk SEMA ofwel Schuurman Electrotechnische Materialen Alkmaar. Via Elektrokern Solutions start de Schuurman Groep later met activiteiten op het gebied van onder meer Motor & Drives, Power Quality en Energy Saving.

Jongste innovatieve loot aan het firmament is Indutecc Renewable Solutions. Deze divisie biedt vernieuwende oplossingen in de energietransitie. Meer specifiek ontwerpt en levert Indutecc toekomstbestendige totaaloplossingen in energieopwekking, omvorming en opslag. Van zonnepaneel tot batterijopslag, veiligheid en herbruikbaarheid staan voorop.

Qua logistiek voldoet de Schuurman Groep aan de hoogste eisen van de groothandelsbranche. Inkomende goederen worden gescand en veelal volautomatisch in het magazijn geplaatst. Meer dan 25000 soorten artikelen kunnen vervolgens op elk gewenst moment worden bezorgd bij zakelijke afnemers in heel Nederland.

Schuurman is lid van FEGIME. Daarin werken 19 nationale organisaties met meer dan 260 zelfstandige elektrotechnische groothandels samen. Sinds 1994 vormen zij met Schuurman als exclusieve Nederlandse vertegenwoordiging een innovatieve kracht binnen de mondiale elektrotechnische groothandels met meer dan 1200 verkooppunten.

Naast het duurzame hoofdkantoor aan de Fluorietweg 29 in de Alkmaarse Boekelermeer heeft de Schuurman Groep vestigingen in Rotterdam, Drachten, Enschede, Apeldoorn, Breda, Helmond en Roermond. In totaal werken er 170 mensen die samen naar verwachting in 2023 een jaaromzet van 130 miljoen euro realiseren.

Meer informatie:
De Schuurman Groep
www.schuurman.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.