Ceo Huib van Gulik van Vinylrecycling gooit kont tegen de krib:

'We gaan een gang naar de rechter forceren'

Zoals eerder gemeld gelden voor de export van pvc-afval strenge regels. Vinylrecycling uit Lelystad hergebruikt pvc en maakt grondstoffen. Helaas is het bedrijf beland in een eindeloos soebatten met de toezichthouder waardoor de voorraden zich ophopen.

Kimm Besselsen van Vinylrecycling liet weten dat het afgelopen jaar een gekkenhuis is geweest. "Aan de ene kant worden we geprezen voor onze ambitieuze projecten en het werk dat we doen voor grote Europese brancheverenigingen en producenten. Maar aan de andere kant kunnen we de grondstoffen die wij produceren niet verkopen omdat onze overheid de daarvoor geldende richtlijnen niet respecteert", vertelde ze. Maar ceo Huib van Gulik van Vinylrecycling heeft nieuws. Hij gooit de kont tegen de krib.

"Support komt vanuit verschillende en soms zelfs uit onverwachte hoeken. We streven ernaar om een gesprek met de staatssecretaris te krijgen, de SGP heeft schriftelijke vragen gesteld en via de VVD krijgen we onze zaak op de agenda van de vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ondanks alles blijft ILT namelijk vasthouden aan het standpunt dat naast de einde afval criteria ook andere zaken moeten worden aangeleverd. We hebben ILT inmiddels geïnformeerd dat we een container gaan voorbereiden met materiaal dat volledig voldoet aan de einde afval criteria van de kaderrichtlijn. Het betreft een mono stroom maalgoed van fabrieksuitvallen dat uiteraard REACH compliant is geproduceerd. Na verwerking in onze fabriek is het nogmaals getest en de volledige REACH data zal worden aangeleverd. Het betreft een waardevol materiaal met een waarde van ongeveer €10.000. Er is tevens een verklaring van de afnemer dat hij de grondstof direct kan inzetten. Als u de klucht die zich al een tijdje afspeelt volgt zal het u niet verbazen dat ILT zegt "het is afval en mag niet worden geëxporteerd".

Om een gang naar de rechter te forceren gaan we deze container toch laden en ons verzoek, of beter gezegd onze eis, aan ILT is om deze container te controleren en als illegaal transport te bestempelen en direct een last onder dwangsom op te leggen. Dit opent voor ons de weg om nogmaals naar de Raad van State kunnen gaan. Alwaar we de einde afval criteria kunnen laten toetsen. Het blijft een spannende tijd, maar het is van groot belang dat het milieu boven de starre houding en tunnelvisie van ILT wordt geplaatst.
We houden jullie allemaal op de hoogte van het verloop", aldus Huib van Gulik.

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.