Forbo Flooring behaalt klimaatpositieve certificering

Het was gisteren, donderdag 7 september Nationale Grondstoffendag, een dag waarop er aandacht is besteed aan het hergebruik van grondstoffen, recycling en afvalvermindering. Forbo Flooring zet de volgende stap richting circulair ondernemen: de vloerenspecialist ontving een onafhankelijke milieuproductverklaring voor hun klimaatpositieve productie van Marmoleum. Dit betekent dat het bedrijf meer CO2 verwijdert dan dat er tijdens de productie wordt uitgestoten. Elke vierkante meter Marmoleum haalt 446 gram CO2 uit de lucht. Dit is getoetst door het onafhankelijke instituut UL Environment.

De registratie voor klimaatpositieve Marmoleum vloeren met diktes van 2,0 en 2,5 millimeter is het resultaat van de ‘cradle-to-gate’ maatregelen van Forbo Flooring in zowel de productie als de bedrijfsvoering. De maatregelen omvatten onder andere het recyclen van snijrestanten en materiaal aan het einde van de levensduur, evenals efficiënt(e) energieverbruik en logistieke processen.

Materialenpaspoort
Sinds 10 jaar laat Forbo Flooring de milieu-impact van zijn vloeren toetsen door UL Environment, een wereldwijd bedrijf dat is gespecialiseerd in milieubeoordelingen en certificeringen. Deze toetsing wordt geregistreerd in een Environmental Product Declaration (EPD), met gedetailleerde informatie over de milieuprestaties van een product gedurende zijn gehele levenscyclus, productiemethoden, grondstoffengebruik en de gezondheidsimpact. Forbo Flooring draagt op deze manier bij aan het groeiende gebruik van het materialenpaspoort voor duurzaam bouwen. De EPD-registratie helpt belanghebbenden in de bouwsector om beslissingen te nemen die bijdragen aan de internationale klimaatdoelstellingen.

Hernieuwbare grondstoffen
De Marmoleum vloeren van Forbo Flooring zijn een duurzame keuze vanwege de samenstelling die voor 98 procent bestaat uit natuurlijke grondstoffen, zoals plantaardige oliën en harsen. Dankzij het natuurlijke groeiproces van deze grondstoffen wordt CO2 uit de lucht opgenomen. Wanneer oude Marmoleum vloeren worden gerecycled, behoudt de nieuwe vloer de eerder opgenomen CO2, waardoor deze niet in het milieu wordt vrijgegeven. Dit recyclingproces is milieuvriendelijk en draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Van de Marmoleum grondstoffen is 55 procent gerecycled en hernieuwbaar. De totale CO2-uitstoot van Forbo Flooring is sinds 2014 met 68 procent gedaald.

Over Forbo Flooring Systems
Forbo produceert en levert al meer dan 120 jaar duurzame vloeroplossingen voor zowel de projecten- als de consumentenmarkt. Forbo is een wereldmarktspeler in linoleum, (project-)vinyl, tapijttegels, Flotex flocked flooring, entreesystemen, sportvloeren en ESD. Het bedrijf is onderdeel van de Forbo Group en genoteerd aan de Zwitserse beurs. Wereldwijd heeft Forbo Flooring Systems kantoren in 27 landen, inclusief 15 productielocaties.

Meer informatie
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.