Jeroen van Hedel van MaximaVida.com pleit voor verbod:

'Ongeveer 6 van de 10 volume retouren krijgen wij beschadigd terug'

Retouren... Ook interieurbedrijven hebben ermee te maken. Jeroen van Hedel van MaximaVida.com kan erover meepraten. "Zojuist krijgen we een retourmelding van een rotan bankje (zie afbeelding) op bol.com. Reden? Te groot?! Onder het mom “gratis retourneren” bestellen veel marketplace bezoekers klakkeloos want retourneren is immers “gratis”.

De waanzin is van kleding nu ook definitief over geslagen naar volumegoederen en het wordt tijd dat een politieke partij zich hard gaat maken voor een definitief wettelijk “gratis” retourneren verbod.

De doos waarin dit bankje wordt vervoerd is enorm en kost naast onnodige CO2 uitstoot € 110,00 om “gratis” heen en terug te sturen. En we doen nog steeds of dit normaal is….

Ongeveer 6 van de 10 volume retouren krijgen wij beschadigd terug. Bij ca. 10.000 retouren per dag (bol.com) kun je ongeveer uitrekenen wat voor afvalberg alleen al marketplaces als bol, Fonq en amazon gezamenlijk creëren. Laten we snel stoppen met deze waanzin."

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.