"Ik was na zoveel jaar toe aan een nieuwe uitdaging"

Jan Hogenkamp (49) vertrekt na 16 jaar bij inkoopcentrum De Woonindustrie

Commercieel manager Jan Hogenkamp (49) verlaat De Woonindustrie. Na 16 jaar vertrekt hij per 1 november bij het inkoopcentrum in Nieuwegein, waar hij naast vele hoogtepunten ook roerige tijden meemaakte. Niettemin kan de van oorsprong Achterhoeker (hij woont al weer geruime tijd in Leersum op De Utrechtse Heuvelrug) terugkijken op een succesvolle periode. Onder zijn commerciële leiding groeide het aantal exposanten naar de huidige 150.

Het B2B-inkoopcentrum voor interieur moet op zoek naar een opvolger van Jan Hogenkamp. Hij gaat als general manager aan de slag bij FacilitylinQ, specialist in sourcen, inkopen en leveren van complexe pakketten inrichtingsproducten. De focus ligt hierbij op professionals als architecten, huisvestingsspecialisten en grote eindgebruikers. Op het gebied van projectinrichting is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt. Het realiseerde onder andere projecten voor opdrachtgevers als Microsoft, Thieme Meulenhoff, ING, Randstad, TU Delft, diverse gemeentes en instellingen voor GGZ.

"Ik ga het commerciële hart verstevigen. Daar zit ook mijn kracht", zegt Jan. Samen met een financieel directeur en een operationeel directeur gaat hij het managementteam van FacilitylinQ vormen. "Het is een mooie job, het wordt een mooie uitdaging", blikt hij vooruit.

Ups en downs
Terugkijkend heeft Hogenkamp veel ups en downs meegemaakt in Nieuwegein. "Hoogtepunten zijn onder andere de samenwerking met veel fijne exposanten, de transformatie van het Home Trade Center naar De Woonindustrie en uiteraard het 30-jarig bestaan van het inkoopcentrum afgelopen februari.
In 16 jaar tijd werkte hij onder drie verschillende eigenaren, met als dieptepunt een faillissement van een van de moederbedrijven.
Een absolute anticlimax was een boycotactie in 2014, toen inkopers van belangrijke retailers weigerden om nog langer in de vernieuwde De Woonindustrie te staan nadat de directie had besloten om als bezoekers ook consumenten toe te laten. Die staking duurde een jaar en werd uiteindelijk door onder andere bemiddeling van INretail opgelost. Anno 2023 komen overigens nog altijd, naast de vele Vakbezoekers, veel consumenten inspiratie opdoen in De Woonindustrie, zoals komende zondag tijdens het Woon&Interieur Event.

Op de kaart gezet
Samen met het De Woonindustrie-team heeft Jan Hogenkamp het inkoopcentrum goed op de kaart gezet. Het totaalaanbod van meubelen, design, verlichting, slapen, woningtextiel, woonaccessoires en domotica is onder zijn leiding steeds breder geworden. Zo'n 200 merken zijn vrijwel elke werkdag te bezoeken. Op maandag kan men zo binnenstappen, op andere dagen op afspraak. Vanaf komend weekend, van 10 t/m 13 september, vinden de VAKdagen plaats.

Samenwerkingen
In februari jl. vierde De Woonindustrie haar 30-jarig bestaan. Van die jaren maakte Hogenkamp er meer dan helft van mee. Toen hij begon, heette het centrum Home Trade Center (HTC) en in het roerige jaar 2014 transformeerde het naar De Woonindustrie.
Vooral de laatste jaren hamerde hij op meer samenwerkingen tussen exposanten. Daar is hij zeker in geslaagd. "Ik kijk heel positief terug op mijn tijd hier en laat De Woonindustrie met vertrouwen over aan het team. Ik ga mijn collega's en de exposanten zeker missen, maar was na zoveel jaar toe aan een nieuwe uitdaging.

Uiteraard wens ik iedereen waar ik mee samen heb gewerkt, collega’s, exposanten en leveranciers, veel succes en vooral ook plezier!", besluit hij.

Meer informatie:
De Woonindustrie
Symfonielaan 1
3438 EW Nieuwegein
T +31 303 03 27 00
info@dewoonindustrie.nl
www.dewoonindustrie.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.