Hay en Liberty bundelen hun krachten in nieuwe lampencollectie vol bloemen

Hay en Liberty hebben hun eerste gezamenlijke collectie onthuld, met een nieuwe interpretatie van het hedendaagse verlichtingsicoon van het Deense merk, Inga Sempé's Matin Lamp. De lamp, die wordt gedefinieerd door een opvallende geplooide kap, werd in 2019 gelanceerd en werd al snel een van de meest geliefde (en succesvolle) producten van Hay dankzij het unieke silhouet dat eigentijds design en een speelse houding combineert.

'Ik heb altijd een diepe fascinatie gehad voor Liberty; de winkel, zijn aura en nalatenschap, en de bloemenprints die het herbergt - er is niets vergelijkbaars,' zegt Hay medeoprichter, Mette Hay. 'De eerste jurk die ik voor mijn dochter kocht was gemaakt van Liberty-stof - het bracht me altijd zoveel vreugde als ik zag dat ze hem droeg. Ik heb hem vandaag de dag nog steeds! Het komt zelden voor dat je nooit uitgekeken raakt op een patroon, maar dat is echt het geval met Liberty prints, ze worden nooit oud.'

De Hay x Liberty collectie bestaat uit vijf prints die Mette Hay heeft geselecteerd uit de Liberty archieven, waaronder de klassieke bloemen van de Betsy Ann en Mitsi prints en de meer ingetogen patronen van de Ed en Cherry Drop Prints. Het ontwerp van Sempé is het verbindende element van de collectie, de klassieke maar eigentijdse vormentaal past perfect bij de textielontwerpen.

Elke print verandert subtiel de visuele taal en het licht van de lamp: terwijl de lichtere patronen bijdragen aan een discreet, diffuus licht, helpen de donkere tinten om gericht neerwaarts licht te creëren.
'Er zijn veel dingen waar we aan hadden kunnen samenwerken, maar het idee om een Liberty-stof toe te passen op een geplooide lampenkap trok me aan', voegt Hay toe. De Matin Lamp is heel eigentijds en wanneer de lampenkap wordt gecombineerd met een klassieke Liberty gebloemde stof, wordt de print grafisch en in sommige opzichten modern.

De Matin Lamp van Hay en Liberty is exclusief verkrijgbaar bij Liberty en alle Hay winkels tot 15 september 2023.

Meer information:
Liberty London
libertylondon.com

Hay
hay.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.