Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek van VDDW

Nederland behoort nu tot de top 3 van exportpartners voor Duitsland

In de eerste helft van 2023 exporteerden Duitse meubelfabrikanten woon-, eetkamer- en slaapkamermeubels naar Zwitserland ter waarde van 112,791 miljoen euro. Volgens de laatste statistieken van de Vereniging van de Duitse Woonmeubelindustrie (VDDW) gaat 21,4 procent van de geëxporteerde producten in dit segment naar het Alpenland, waardoor het de belangrijkste exportpartner is. Oostenrijk staat op de tweede plaats met een aandeel van 16,1 procent en 84,671 miljoen euro. In de statistieken van de belangrijkste exportpartners heeft Nederland Frankrijk in het eerste halfjaar ingehaald en staat op de derde plaats met 58,184 miljoen euro of 11,1 procent van de totale omzet. In Frankrijk bedroeg de omzet 54,053 miljoen euro of 10,3 procent.


Foto ter illustratie © Enanuchit | Dreamstime.com

Als het om import gaat, blijft Polen de belangrijkste partner met 352,911 miljoen euro en 38,9 procent van de totale omzet aan geïmporteerde woon-, slaap- en eetkamermeubels, gevolgd door China met 104,239 miljoen euro of 11,5 procent en Turkije met 41,374 miljoen euro en een aandeel van 4,6 procent.

In de eerste zes maanden van dit jaar werd voor 526,181 miljoen euro aan woon-, eetkamer- en slaapkamermeubilair geëxporteerd en 906,978 miljoen euro geïmporteerd.

Bron: Moebelkultur

Publicatiedatum: