Dit is de trendkleur van het jaar volgens Histor

De tijd van overweldigende creativiteit is aangebroken. Trendwatchers van Histor signaleren ongekende verschuivingen op nagenoeg elk vlak. Vanuit die gedachte introduceert het verfmerk Limitless (PPG1091-3) als Kleur van het Jaar 2024. Dit grenzeloos geel komt uitstekend tot z’n recht als basiskleur, maar doet het net zo goed als ondersteuner van zowel warme als koele tonen. We laten ons niet langer weerhouden door zelfopgelegde beperkingen, door de grenzen van de werkelijke en digitale wereld of door sociale conventies. Neem nou rolmodellen als Harry Styles en Bad Bunny die uitdagen met een nieuwe vorm van mannelijkheid. Limitless kan het interieur voorzien van een heldere en intense kracht of juist zacht zijn als neutrale toon. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos. Met drie Histor-inspiratiepaletten vormt het de basis voor creatieve en persoonlijke kleurcombinaties.

Grenzen vervagen
Designexperts zijn het erover eens. De komende tien jaar staan in het teken van grote verschuivingen – van de manier waarop we werken tot hoe we communiceren, en van de manier waarop we voor onszelf zorgen tot hoe we ons digitale leven indelen. Annette Vraa, kleurexpert bij Histor: “We bepalen zelf de regels en schamen ons er niet voor anders te zijn. Limitless geeft kleur aan die nieuwe tijd. Helder en intens genoeg om een power-kleur te zijn en tegelijkertijd mild, zodat het zich kan gedragen als neutral. Limitless werkt niet alleen goed met zwart en koper metaal, maar is minstens zo mooi met de up-trend gepolijste zilveren en bronzen finishes. Het vormt de basis voor een beweging naar binnen, de focus op de natuur buiten of een shift richting een eclectische wereld om zelf te definiëren. Het geel dat grenzen doet vervagen.”

Drie inspiratiepaletten
Van neutraal tot royaal en van historisch tot retro. Histor zorgt met Limitless en de drie bijbehorende inspiratiepaletten voor het ontwikkelen van een meer persoonlijke kijk op kleur. Door het 60-30-10-principe toe te passen – werken met een hoofdkleur (60%), een nuancekleur (30%) en een accentkleur (10%) – ontstaat een mooi evenwicht tussen muren, vloer of meubels, en accessoires:

Internal worlds
Niet de wereld om je heen maar wat er binnen gebeurt, is van belang. FOMO gaat nu over niets willen missen van je eigen leven, in plaats van wat er zich buiten afspeelt. Dit kleurpalet brengt de focus terug naar de basis, met kalmerende, rustgevende en zachte tonen in combinatie met warme, aardse en verkoelende schemertinten. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van pikant rood Mesa Dust, het grijsblauwe Nightcap en Limitless, dat hier eerder zachtgeel aandoet. Een tedere en fluïde mix voor een esthetische uitstraling.

Nature’s partner
Een palet dat verwijst naar de symbiotische relatie tussen mens en natuur, met vijftien levendige, voedende en natuurlijke tinten. De drie groentonen Pine Garland, Do Not Disturb en Still Searching vormen de basis, het roze van Heart’s Content en Cappuccino Bombe met het zanderige Coastal Walk zorgen voor warmte. Koelere tinten Bunsen, Drop of Jade en Mountain Edge bieden een levendige intensiteit. In dit palet geeft Limitless een warme, zonnige sfeer die staat voor groei en bloei.

The new eccentrics
Met een verwijzing naar populaire kleuren uit de renaissance, barok, art deco en popart, combineert dit palet het beste van het beste. Limitless laat zich ook hier van haar mooiste kant zien, met een perkamentachtige verwijzing naar vervlogen tijden of in combinatie met zilver voor een meer moderne look. Combineer de Kleur van het Jaar met het diepe blauw van Daring Indigo, wijnrood Bramble Jelly en het gouden Turner’s Yellow voor een klassieke stijl met een hedendaagse sfeer.

Meer informatie:
Histor
www.histor.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.