Rechter heeft slecht nieuws voor Big Bazar, faillissement haast niet te vermijden

Big Bazar heeft gisteren, maandag 4 september, van de rechter te horen gekregen dat de discountketen geen extra tijd krijgt om tot een akkoord te komen met zijn schuldeisers. Daardoor lijkt een faillissement haast niet meer te vermijden.Big Bazar wilde vier maanden extra tijd krijgen om afspraken met schuldeisers te maken en te reorganiseren. De onderneming draait gedurende die termijn door, terwijl schuldeisers geen goederen of betalingen mogen opeisen.

De schulden van de koopjesketen zijn inmiddels opgelopen tot rond de 30 miljoen euro. Het gaat om een combinatie van huurachterstanden, geleverde producten en onderhoudsdiensten. Meerdere leveranciers en verhuurders hebben daarom een faillissementsaanvraag ingediend. Als de rechter in Leeuwarden het verzoek voor de afkoelingsperiode afwijst, dan kunnen de faillissementsaanvragen de dag erna weer worden opgepakt. De afkoelingsperiode is onderdeel van een zogeheten Whoa-procedure.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.