Ruim twee derde Nederlanders is bereid informatie te delen met financiële dienstverleners

Met de juiste data en de voorspellende algoritmen van TJIP Smart Platform is een financieel dienstverlener in staat om accurate voorspellingen te doen op het gebied van wonen en woonwensen. Echter, voor een dergelijke nauwkeurige voorspelling moet de financiële dienstverlener wel over voldoende (en de juiste) data van zijn klanten beschikken. Goed nieuws: ruim twee derde (68%) van de Nederlanders blijkt bereid om gegevens te delen met een financieel dienstverlener.

Ruim twee derde van de Nederlanders is bereid om gegevens te delen met een financieel dienstverlener om tot een betere financiële planning te komen. Daarbij houdt de overgrote meerderheid (63%) wel graag zelf de regie in het proces naar financiering van een woning. Tot deze conclusies komt TJIP, The Platform Engineer, na onderzoek onder ruim 1.200 respondenten. Dit biedt kansen voor financiële dienstverleners, mits deze ervoor zorgen dat ze hun klanten beter leren kennen door meer gegevens over hen te verzamelen. Hiermee kunnen zij hun dienstverlening personaliseren en optimaliseren.

Voor wat hoort wat
In ruil voor deze gegevens ontvangen consumenten het liefst financieel inzicht en advies (55%), gevolgd door informatie over bezittingen en investeringen (45%) zoals hun woning, pensioen en beleggingen. Daarnaast toont men interesse in informatie over verzekeringen (44%). Echter, men deelt gegevens over persoonlijke levensveranderingen zoals scheidingen, inkomensveranderingen en het krijgen van kinderen aanzienlijk minder graag (31%).

Online of via een gesprek
Van de ondervraagde Nederlanders is 43% bereid om gegevens digitaal te delen, terwijl meer dan de helft (56%) bereid is om die gegevens te geven via een persoonlijk gesprek. 41% van de respondenten wil de mogelijkheid hebben om zelfstandig vervolgacties te kunnen ondernemen op basis van financieel inzicht, zonder tussenkomst van een (hypotheek)adviseur. Een derde (33%) zou graag altijd persoonlijke hulp van een hypotheekadviseur willen bij het kiezen van de juiste vervolgactie.

Stimulans tot delen van meer gegevens
TJIP heeft de respondenten tevens gevraagd wat hen ertoe aanzet om gegevens te delen. Transparanter communiceren over wat er met de gegevens gebeurt werd het meest genoemd (36%).
Igor Gavic, CEO van TJIP, stelt: “Om een betere financiële planning te realiseren, is het van belang dat consumenten hun gegevens delen met financieel dienstverleners en aanbieders van financiële producten, maar consumenten stellen daar duidelijke voorwaarden aan. Ze willen de regie houden en het moet duidelijk zijn welke gegevens voor welk doel gebruikt worden. Om dat te waarborgen zijn slimme klantreizen nodig. Met TJIP Smart Platform faciliteren wij consumenten, aanbieders en intermediairs hierbij.”

Lees hier meer over dit onderzoek in de nieuwste editie van het TJIP Magazine.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.