Meubelbezorger dreigt kopje onder te gaan ondanks financiële injectie van €750.000

Vorig jaar zomer vond een meubelbezorger een groep nieuwe investeerders. Met het opgehaalde bedrag moesten de groeiambities waar gemaakt worden. Bekende namen uit de meubel- en transportwereld investeerden samen €750.000 in ruil voor een minderheidsbelang. Echter is de realiteit minder rooskleurig. Vandaag (31 augustus) heeft de rechtbank Utrecht de firma in staat van surseance verklaard. Erick Quaars is aangesteld als bewindvoerder. Momenteel wordt er gezocht naar mogelijkheden om het bedrijf overeind te houden.Het gaat om BR8, dat naar eigen zeggen al jaren een enorme groei zag. Om deze groei in goede banen te leiden werd er in 2021 een nieuw magazijn van 6500m2 in Vianen in gebruik genomen. Het afgelopen jaar wilde het bedrijf inzetten op softwareontwikkeling om de informatie-uitwisseling met opdrachtgevers naar een volgend niveau te brengen en het aantrekken van senior personeel te bespoedigen.

Bij BR8 weten ze dat de bezorging van meubels nog steeds een uitdaging is voor de woonbranche. Er zijn weinig tot geen gespecialiseerde partijen die zich richten op full-service tweemansbezorging. “Het bezorgen van een hoekbank is heel iets anders dan het bezorgen van kleding of een wasmachine. Het vereist specialistische kennis, een hoge automatiseringsgraad en ervaring met het bezorgen van grote en zware producten”, liet de oprichter van BR8 eerder weten in een persbericht.

Meer informatie:
BR8
Stuartweg 8a
4131 NJ Vianen
www.br8.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.