Meubelbedrijven zetten weer meer om, keuken- en vloerenzaken blijven achter

De detailhandel heeft in juli 5,0 procent meer omgezet dan in juli 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,8 procent lager. De omzet van de non-foodsector steeg met 3,0 procent. Online is 2,5 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in juli. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,7 procent hoger dan in juli 2022.Interieurbedrijven
De omzet van de non-foodwinkels groeide in juli 2023 met 3,0 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 3,2 procent lager dan een jaar eerder. De winkels in meubels en woninginrichting hebben in juli 3,5% meer omgezet dan in juli 2022. Daarentegen hebben de doe-het-zelf zaken (inclusief keukens en vloeren) in juli minder omgezet (1,9%).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.