KENDIX introduceert nieuwe collectie Kendix Modern tijdens ETC Design Experience

KENDIX introduceert haar nieuwe collectie Kendix Modern tijdens ETC Design Experience op 18 en 19 september.

Ben jij benieuwd en kom jij 18 september naar het ETC om de nieuwe Kendix collectie te bewonderen? Meld je dan aan zodat je verzekerd bent van je plek via sales@artex.hde.nl (klik op het emailadres).

Wonen360 kan echter niet wachten en neemt de collectie alvast onder de loep...


Kendix Osis (rechts) en Nolin..

ELEMENTS
– fabrics that reflects the beauty of the earth

Laat je meevoeren naar een wereld waar mineralen en elementen de inspiratie zijn voor een collectie gordijnstoffen. Deze schoonheid is vertaald tot in detail, waarbij de ontwerpers zich hebben laten leiden door de meest adembenemende reacties die kunnen ontstaan tussen verschillende elementen. Laat je inspireren door nieuwe tinten en zintuigprikkelende texturen en geef het interieur een nieuwe dimensie waarbij rustige elegantie, sprankelende kleuren en een minimalistische stijl centraal staan.

Kendix Liquid (links) en Fluor.

NEW MODERN OPULENCE
– the style of Kendix

De moderne luxe van Kendix wordt gekenmerkt door een opulente minimalisme, de uitstraling is zelfs ingetogen op een hoogwaardige manier. De nieuwe stoffen zijn essentieel en maximalistisch tegelijk: een nieuwe luxe die zacht en minimaal is. Het maximalisme is minimalistisch en ook terug te vinden in de manier waarop Kendix kleur toepast. Wij geloven dat kleuren knallend en toch evenwichtig kunnen zijn, met sterke basistinten die jaren meegaan. De essentie van een warm interieur en gordijnen om een leven lang te koesteren, in plaats van beïnvloed te worden door korte interieurtrends.


Kendix Kwik.

OTHERWORLDY
– merging digital and physical worlds

Dessins die eruit zien alsof ze in een laboratorium zijn gemaakt. Het creëren van een metamorfose van verschillende materialen, resulterend in een chemische reactie die de werkelijkheid vervaagt. Dit is de essentie van de dessincollectie. Ze tonen expressieve tactiliteit, frisse visuals en baanbrekende kleurstellingen die ontstaan door een experimenteel ontwerpproces geïnspireerd door muterende materialen, als in een organisch laboratorium.

Kleuren als teder blauw, versterkte matcha, freshmint foam, leisteen, groene klei, olijfgroen, genuanceerde neutralen, troostend grijs, maar ook syrah rood, mauve en natrium oranje gepaard met perzik pastels werden gebruikt om de patronen te ontwerpen. Bij Kendix geloven we dat iets exotisch in je huis voor verandering kan zorgen, de sfeer kan oppeppen. Het pallet van de Kendix dessins zorgt voor een optimistische stemming.

Kendix Helix (links) en Kendix Kwik.

UNI CALMNESS
- timeless essentials

De Kendix designers ontwerpen graag textiel dat een rijkdom geeft aan ons gevoel. Een huis moet een plek zijn om tot rust te komen, een zachte uitnodiging om troost te zoeken en aanwezig te zijn in de huidige tijd. De Kendix uni structuren zijn minder gecompliceerd, meer essentieel. We hebben gekeken naar onze klassiekers en deze vertaald naar duurzame varianten. Maar we hebben ook gekeken naar nieuwe eigentijdse klassiekers die sierlijk zijn in hun uitstraling en bewust in hun materiaalkeuze. Het belangrijkst in onze uni kleurenpaletten zijn de zachte rustgevende en kalmerende kleuren. Kleur is altijd in beweging, maar wij geloven in klassiekers die bij elk huis passen, gecombineerd met kleuren die zacht zijn en passen bij meerdere materialen in uw woonruimte.


Kendix Aura (links) en Kendix Osis.

ENVIRONMENTAL IMPACT
– yet another episode

Wij erkennen de natuur als een kostbare bondgenoot. Ze inspireert ons niet alleen om de meest wonderlijke stoffen te maken, ze is ook de oorsprong van de grondstoffen, hoewel we niet mogen vergeten dat die eindig zijn. Mensgemaakte vezels hebben sterke eigenschappen en kunnen goed hergebruikt worden. Wij maken gebruik van de co-existentie van organisch en anorganisch om het beste uit beide werelden te halen en onze collectie elk jaar duurzamer te maken.

Kendix milieuvriendelijke stoffen hebben dan ook weer een vervolg gekregen met Kayo, Grafiet, Zink en Topaz. De fabricage van polyestervezels en filamenten levert onvermijdelijk restafval op. Trevira kiest ervoor dit restafval als een waardevolle grondstof te beschouwen. De verzamelde vezels worden verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product. Post-consumer brandwerende (FR) gerecyclede vezels zijn gemaakt van materiaal dat al eens door de mens is gebruikt; in dit geval gerecyclede PET-flessen, deze worden verzameld en verwerkt tot een net zo hoogwaardig garen als het originele product. Holdin, Nolin en Fluor zijn hiervan het resultaat.


Kendix Fluor.

KENDIX heeft een stand in het ETC: standnummer 9b & 9c

Meer informatie:
KENDIX
www.kendix.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.