Na meer dan tien jaar

Space10 stopt samenwerking met eigenaar Ikea

De afgelopen tien jaar heeft Space10 laten zien dat er opmerkelijke dingen kunnen gebeuren als gepassioneerde mensen en ideeën samenkomen rond een gedeeld doel.

In augustus 2023 sloot SPACE10, na bijna 10 jaar samenwerking met de eigenaar van het merk IKEA, haar deuren. SPACE10 is het verhaal van hoe een klein team radicale denkers naar voren kwam als een van 's werelds meest gerenommeerde onderzoeks- en ontwerplaboratoria.

Het begon allemaal met een radicaal idee
SPACE10 begon zijn leven in 2014, toen Torbjörn Lööf net de functie van CEO van Inter IKEA Systems BV had ingenomen, eigenaar van het merk IKEA en zijn wereldwijde franchisegever.

Als zeer succesvol en geliefd meubelmerk verbeterden de prestaties van IKEA elk jaar. Toch was Lööf van mening dat het bedrijf zijn langetermijnaanpak moest versterken en alternatieve methoden moest gebruiken om de relevantie ervan te garanderen – niet alleen in het komende jaar, maar ook in de komende decennia.

We waren een kleine groep idealisten die het geluk hadden Lööf en zijn naaste team te ontmoeten. We hebben hen het idee voorgelegd om een ​​extern innovatielaboratorium op te zetten voor het merk IKEA, dat zich opnieuw wilde voorstellen hoe een woninginrichtingsbedrijf in de 21e eeuw zou kunnen en moeten zijn om enkele van de dringende uitdagingen aan te pakken waarmee we op deze prachtige planeet worden geconfronteerd. wij bellen naar huis.

We wilden onafhankelijk zijn, buiten het IKEA merk, en vrij van traditioneel bestuur of administratieve rompslomp, om radicaal nieuwe manieren te verkennen waarop IKEA haar algemene visie van 'het creëren van een beter dagelijks leven voor zoveel mogelijk mensen' kan verwezenlijken.

Ondanks dat...kon dit geniale idee niet standhouden en sluit SPACE10 haar deuren.

Meer informatie:
SPACE10
www.space10.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.