Carl Hansen & Søn herlanceert de VLA61 Monarch Chair

In samenwerking met Vilhelm Lauritzen Architects lanceert Carl Hansen & Søn nu de VLA61 Monarch Chair, ontworpen door Vilhelm Lauritzen in 1944. De stoel is oorspronkelijk ontworpen voor een gebouw en er zijn slechts 10 exemplaren uitgebracht. De stoel is nog altijd een gewild verzamelobject, maar met de herlancering zal hij voor het eerst beschikbaar zijn voor een breder publiek.

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Vilhelm Lauritzen Architects heeft Carl Hansen & Søn de eer om unieke meubelstukken van meester-architect Vilhelm Theodor Lauritzen uit te brengen. Deze werden voorheen alleen geproduceerd voor de gerenommeerde Deense culturele instellingen waarvoor ze bestemd waren.

De VLA61 Monarch Chair dankt zijn naam aan de majestueuze monarchvlinder, aangezien Lauritzen een grote passie voor vlinders had. In samenwerking met Vilhelm Lauritzen Architects is de stoel opnieuw uitgebracht in een hedendaags perspectief, met vernieuwingen op het gebied van zowel de materiaalsamenstelling als de details. Er zitten werkelijk uren van gepassioneerd vakmanschap in elke stoel. Alle onderdelen worden meerdere keren met de hand gepolijst, en om de perfecte afwerking te bereiken wordt de rugleuning pas gestoffeerd nadat de stoel in elkaar is gezet. Al deze subtiliteiten helpen om de sculpturale uitstraling van Lauritzens herschapen meesterwerk te benadrukken.

Meer informatie:
Carl Hansen & Søn
www.carlhansen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.