Terugbetaling achterstallige belastingen coronapandemie

Meer dan 45.000 ondernemers in gebreke

Na bijna twee jaar is het moment aangebroken waarop een aanzienlijke groep ondernemers die tijdens de coronapandemie achterstallige belastingen hebben, daadwerkelijk moeten gaan aflossen. Tot op heden hebben duizenden ondernemers de situatie genegeerd, terwijl zij voor vandaag (dinsdag 29 augustus) werden geacht actie te hebben ondernemen.

Gedurende de coronatijd kregen ondernemers uitstel van betaling van de Belastingdienst. Vanaf oktober 2022 werden zij geleidelijk aan verplicht om dit in termijnen te gaan voldoen. De ondernemers hebben in ieder geval vijf jaar de tijd om dit af te ronden, en mogelijk zelfs zeven jaar.

Begin juni heeft de Belastingdienst meerdere verzoeken tot betaling verzonden. Helaas hebben meer dan 45.000 ondernemers hier geen reactie op gegeven, waardoor zij nu al in gebreke zijn gebleven met betrekking tot betalingstermijnen. Anderen hebben enigszins betaald, maar lopen nog steeds achter. In totaal moesten ondernemers meer dan 2 miljard euro aflossen, zoals in juni aan het licht kwam. De schulden per ondernemer variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro's.

Bron: NU.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.