In één klap verdwijnen twee meubelzaken

Aan het aantal klanten ligt het niet. Toch is de winkeleigenaar met 5000 m2 aan meubelen en woningstoffering aan zijn laatste maanden bezig. In februari 2024 is de overdracht van zijn laatste zaak. Dat zegt eigenaar Marcel Pijnappel (66), de derde generatie in het familiebedrijf dat al sinds 1952 bestaat. Hij zet er definitief een punt achter.

Daarmee komt volgens dagblad De Stentor na ruim zeventig jaar een einde aan het familiebedrijf. "Ik denk dat het goed is zo", aldus Pijnappel, die merken in huis heeft als Allura, Artelux, BKS, Bonaparte, Desso, De Toekomst, Essenza Home, Holland Haag, Luxaflex®, Marmoleum, Nolte, Novilon, Parade, Rauch, Silvana, Grandeur, De Ploeg en Concept Me.

Het aantal klanten is dus niet het probleem, maar desondanks bevindt Marcel Pijnappel zich in de laatste maanden van zijn tijd als eigenaar van de winkel. In februari wordt de overdracht in Heerde voltooid, en twee weken geleden heeft hij het beheer van zijn pand in Twello opgegeven.

Niemand wil de interieurzaken overnemen. Beide vestigingen hadden altijd goede verkoopcijfers, stelt Pijnappel in De Stentor. Vorig jaar informeerde hij zijn medewerkers dat het bedrijf zou sluiten. Eén van hen had al 36 jaar voor Pijnappel gewerkt. Ondertussen hebben ze allemaal nieuw werk gevonden.

Geen meubelzaken dus meer in Heerde. Drie maanden geleden begon de uitverkoop. Op 20 september zal de definitieve leegverkoop plaatsvinden en moeten alle meubels verkocht zijn. Hiermee verdwijnen binnen korte tijd de enige twee meubelzaken die Heerde had. 't Sfeermoment, een zaak die naast Pijnappel's winkel staat, is namelijk deze maand failliet verklaard.

Meer informatie:
Pijnappel
www.pijnappel.info


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.