'Tandarts bijt tanden stuk op failliete keukenzaak en moet 2,5 ton dokken'

In een opmerkelijke rechtszaak is een tandarts, wiens praktijken gevestigd zijn in Heino en Lemelerveld, de persoonlijke verantwoordelijkheid gekregen voor het faillissement van een keukenhandel. De tandarts is veroordeeld tot het betalen van een aanzienlijk bedrag van ruim 2,5 ton als gevolg van zijn betrokkenheid bij deze zakelijke neergang. Dat meldt RTV Oost.

Naast zijn tandartspraktijken, waarvan er één is gevestigd in Heino en de andere in Lemelerveld, had de tandarts ook een actieve rol als eigenaar van een keukenzaak in Zwolle. Echter, de ondergang van deze onderneming zorgde voor een juridisch geschil dat de tandarts enige tijd achter de tralies bracht. De affaire, die zich gedurende een aanzienlijke periode voortsleepte, heeft nu geleid tot een definitieve wending in de vorm van een uitspraak door de rechtbank Overijssel.

De rechtbank heeft besloten dat de tandarts persoonlijk verantwoordelijk is voor de financiële tekorten die hebben geleid tot het faillissement van de keukenzaak. Deze belangrijke beslissing, uitgedrukt in een recente uitspraak, werpt een scherp licht op de scheidslijn tussen zakelijke entiteiten en individuele aansprakelijkheid. De tandarts wordt nu geconfronteerd met de consequenties van deze uitspraak, waarbij hij ruim 2,5 ton aan schadevergoeding moet betalen.

De keukenzaak, bekend onder de handelsnaam KeukenSpecialist Zwolle en juridisch geregistreerd als ClickConcepts BV, ging begin 2020 failliet. Dit leidde tot een situatie waarin meer dan 40 schuldeisers zich bij de curator meldden. Gezamenlijk eisten zij een totale claim van ruim 250.000 euro, wat aantoont dat de impact van het faillissement wijdverspreid was.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.