'Het lijkt wel een aflevering van de bekende serie Suits'

Big Bazar ontruimt geheel onverwacht huurpand in Goes: 'Opeens word je van het raam gekrabt'

Miranda Traas, de verhuurder van winkelpand Big Bazar Goes keek afgelopen vrijdag (25 augustus) vreemd op toen ze zag dat het gebouw ontruimd werd. Dat vertelt Joost Konings, directeur van Invorderingsbedrijf. Eerder deze maand heeft het incassobedrijf een verzoek tot faillissement ingediend bij de rechtbank in Amsterdam met betrekking tot de winkelketen Big Bazar.


Big Bazar Goes. Foto's: Traas.

"Ook heb ik zojuist gezien dat Big Bazar de vestiging Goes opeens heeft laten verdwijnen uit hun winkelzoeker op de website van Big Bazar. Het lijkt wel een aflevering van de bekende serie Suits, opeens word je van het raam gekrabt", zegt Joost. De verhuurder heeft helemaal niets van Big Bazar gehoord. Het invorderingsbedrijf ook niet.

Traas: "Niets verbaast me nog. Ze hebben me helemaal niets laten horen. Ze hebben ook vanaf april al niet meer betaald. Heel raar allemaal. De huurovereenkomst loopt nog tot en met september 2024. Dat Big Bazar nu opeens de winkel ontruimt betekent niet dat ze de huur voor de komende maanden niet meer moet betalen. Ik snap deze actie dan ook niet: ze kunnen beter omzet genereren op die locatie."Joost heeft eerder overleg gehad met Kooistra om het huurcontract voor Goes af te kopen. Kooistra gaf hem te kennen graag van het contract af te willen. "Ik heb in overleg met Traas een afkoopregeling aangeboden, maar dat heeft Kooistra nooit geaccepteerd (hoewel hij zei binnen een uur te zullen reageren). Mogelijk denkt hij door te ontruimen van de huurovereenkomst af te komen."

Morgen, dinsdag 28 augustus, zou de faillissementszitting tegen Big Bazar zijn op de Rechtbank in Amsterdam. Deze wist Big Bazar te voorkomen door een WHOA-verzoek in te dienen. Daardoor wordt de faillissementsprocedure tijdelijk bevroren. "Ik ben heel benieuwd naar de regeling waarmee ze gaan komen. Niet alleen ik, maar Traas ook", besluit Joost.Meer informatie:
Big Bazar
www.bigbazar.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.