Racefan Piet Boon en Royal Delft brengen iconische 'trofee' uit 1939 terug

Na het ontwerp van de kampioenschapsbeker in 2021 grijpt het ontwerpteam van Studio Piet Boon dit jaar opnieuw de kans om de iconische trofee van 1939, ooit overhandigd door de voormalige Prins Bernhard van Oranje, opnieuw vorm te geven. Met dit initiatief beoogt men de historische betekenis van de trofee nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd van een moderne elegantie te voorzien. Het ontwikkelen van de trofee gaat in nauwe samenwerking met Royal Delft.Vervaardigd uit keramiek toont de trofee de toewijding van Studio Piet Boon aan het behoud van het rijke ambacht dat nog steeds bloeit in Nederland. In samenwerking met een team vakmensen bij Royal Delft, dat sinds 1653 hoogwaardig Delfts blauw creëert, heeft de trofee bekwame handen gevonden. Deze samenwerking benadrukt de voortdurende uitmuntendheid van Nederlands vakmanschap. De trofeeën worden zorgvuldig met de hand vervaardigd in het atelier in Delft.

Op zondag 27 augustus 2023 werd de prestigieuze trofee in Zandvoort uitgereikt. Max Verstappen ging ervandoor met de eerste plek.Meer informatie:
Studio Piet Boon
www.pietboon.com

Royal Delft
www.royaldelft.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.