De Sand Chair is de belichaming van hedendaags Japans design x moderne aanpassingen

Een mooi meubelstuk kan een kamer compleet maken. Het kan het sluitstuk zijn dat de cirkel rond maakt en een comfortabele en samenhangende plek creëert in plaats van een willekeurige ruimte. Meubels maken of breken een huis, ze dragen bij aan de essentie of de ziel van een huis en daarom moet je heel kieskeurig zijn bij het kiezen van een meubelontwerp. Het ontwerp moet een weerspiegeling zijn van jezelf en van wat je wilt dat je huis is. Wanneer je een meubelstuk in een kamer plaatst, moet het meteen integreren met de ruimte en een gezonde en organische omgeving creëren. En er is iets met een eenvoudig, minimalistisch en goed uitgevoerd meubelontwerp dat mijn hart volledig verovert - bijvoorbeeld de 'Sand' Chair van Koichi Futatsumata.

De Sand Chair, ontworpen door productontwerper en architect Koichi Futatsumata, werd gelanceerd als onderdeel van Tendo Makko's Japanese Modern/80 Project ter ere van de 80e verjaardag van het meubelmerk. De Sand Chair is de belichaming van hedendaags Japans design en heeft een unieke flexibele constructie, waardoor hij kan worden omgebouwd tot meerdere zitmogelijkheden. Als je het je afvraagt, de stoel is niet vernoemd naar het zand dat je op de stranden vindt, maar naar de 'ingeklemde' onderdelen die samen deze harmonieuze stoel vormen.

De Sand Chair is geïnspireerd op de klassieke stoelen zonder rugleuning, waarbij de gebruiker zowel van voren als van achteren kan zitten. Hij is verkrijgbaar in verschillende configuraties - zonder rugleuning, armleuningen of zelfs als bank. Ondanks de vele variaties blijft de essentie van de stoel hetzelfde - een vloeiende combinatie van massief houten poten 'ingeklemd' tussen gebogen multiplex elementen en bijeengehouden door bouten.

Om de Sand Chair te bouwen gebruikte het merk een mix van massief wit beuken voor de poten en het frame en voorgevormd esdoorn multiplex voor de armleuningen, rugleuningen en zittingen. De hele collectie is verkrijgbaar in een natuurlijke kleur waarin de houtnerf goed tot zijn recht komt, of in glanzend zwart en wijnrood. Klanten kunnen kiezen voor stoelen met of zonder bekleding, afgewerkt in stof of synthetisch leer.

Bron: yankodesigns.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.