Luxe buitenmeubilair geïnspireerd op de branding

Thuisblijven tijdens de pandemie heeft ons echt een paar lessen geleerd. Eén daarvan was dat je thuis eigenlijk heel veel kunt doen, vooral in je achtertuin. Het heeft ons zeker doen beseffen dat we onze achtertuin niet moeten onderschatten, het kan een plek zijn waar we veel plezier, ontspanning en recreatie kunnen hebben... afhankelijk van hoe we hem inrichten. Je kunt je achtertuin omtoveren tot een ideale date spot voor jou en je partner, of er een barbecuefeestje organiseren! En een collectie zitmeubelen voor buiten die een uitstekende aanvulling zou zijn op je tuin is Mondos - een interessante collectie geïnspireerd op surfen van Laun en Chet Architecture.

Ontworpen door de twee in Californië gevestigde merken Laun and Chet Architecture, is Mondos een warme en gezellige middag doorgebracht op een Zuid-Californisch strand in de vorm van meubilair. De collectie buitenmeubilair bestaat uit zes stukken die geïnspireerd zijn op Mondos Beach in Ventura, Californië, naar verluidt de hoofdstad van de surfcultuur in de staat. De hele collectie is ontworpen om gedurfd en toch low-key, uitnodigend en toch exclusief te zijn. Ze probeert de levendige en esthetische energie van het strand te vangen en om te zetten in de vorm van gebogen golven die tegen de zeewering van het strand slaan door middel van haar gedurfde en volumineuze vorm.

De ontwerpers kozen een luid maar charmant kleuren- en materialenpalet voor de meubelcollectie, die ook geïnspireerd is door surfen. Voor de collectie werd gekozen voor levendige oceaanblauwe en neongroene tinten in glasvezel, neopreen, aluminium en vinyl. "Mondos geeft echt het gevoel weer van dit zeer speciale stuk van de Californische kust, een plek die zoveel persoonlijke betekenis heeft voor mij en mijn familie," zegt Chet Callahan. "Ik bewonder het werk van Laun al heel lang en de manier waarop ze consequent conceptuele en materiële grenzen verleggen. Ze hebben ongelooflijke expertise op het gebied van ambacht en constructie ingebracht bij het maken van deze stukken. Samen denk ik dat we tot een unieke kijk op buitenmeubilair zijn gekomen die een tijdloze elegantie heeft, een beetje nostalgie oproept en ons gedeelde gevoel voor speelsheid weerspiegelt."

De hele collectie bestaat uit een sofa, love seat, bijzetstoel, chaise, bijzettafel en salontafel die licht en duurzaam zijn en ook nog eens gemakkelijk te herconfigureren en op te zetten. De chaise van Mondos is geïnspireerd op zwembad- en tuinmeubilair uit de jaren 1980 en het is echt een verjongde en moderne kijk op een klassieke meubelstijl. De hele collectie heeft een gedurfde, eigenzinnige en super intrigerende, op het strand geïnspireerde uitstraling waardoor je ze meteen wilt kopen!

Bron: yankodesign.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.