Testaankoop tikt tuincentrum op de vingers

Remi Van Dyck, abonnee van Testaankoop, besloot in het late voorjaar om te investeren in nieuwe tuinmeubelen. Hij ging naar Pelckmans en kocht een tafel en vier stoelen.

Eenmaal de producten geleverd waren, merkte hij dat één van de stoelen beschadigd was. Hij ging naar de winkel om te vragen of de stoel vervangen kon worden. Omdat dit niet mogelijk bleek, bood de winkel uiteindelijk aan om de hele set van vier TIMO-stoelen (aankoopprijs: 836 euro) om te ruilen voor vier PUNE-stoelen (aankoopprijs: 980 euro), tegen een meerprijs van 144 euro. Nadat Remi de stoelen in de winkel had gezien, accepteerde hij het aanbod en kreeg hij te horen dat hij de stoelen direct in de winkel kon ophalen.Een supplement voor het verkeerde product
Eenmaal thuis merkte Remi echter dat de vier stoelen niet identiek waren. En met reden: het waren twee TIMO-stoelen en twee PUNE-stoelen, die niet overeenkwamen met de prijs die Remi betaalde. De twee modellen leken erg op elkaar, dus het was niet gemakkelijk voor een klant om in één oogopslag te zien dat de stoelen niet uit hetzelfde assortiment kwamen. Een aantal details (dikte, bekleding, randen, enz.) maakten het echter mogelijk om onderscheid te maken tussen de twee series.

Remi vroeg daarom om twee PUNE-stoelen in ruil voor de twee TIMO-stoelen die hij had ontvangen, maar zijn verzoek werd niet ingewilligd door Pelckmans.

Testaankoop verkrijgt volledige terugbetaling
Hij besloot daarom contact op te nemen met Testaankoop om alsnog de producten te krijgen die overeenkwamen met het bedrag dat hij had betaald. Na contact te hebben opgenomen met de klantenservice van Pelckmans, boden ze onze abonnee uiteindelijk de kans om de vier stoelen terug te sturen naar de winkel voor een volledige terugbetaling. Een aanbod dat hij besloot aan te nemen.

"Er waren geen administratieve problemen. De medewerker heeft de terugzending correct afgehandeld en we hebben onze € 980 teruggekregen, waarmee het dossier gesloten is. Nogmaals bedankt voor jullie tussenkomst. We hebben een oplossing kunnen vinden op een moment dat de situatie hopeloos leek", bevestigde Remi later.

Bron: Testaankoop


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.