Winst Royal Delft Group gehalveerd

Over het eerste halfjaar van 2023 is de omzet van Royal Delft Group gestegen met 26% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2022. Deze stijging heeft met name plaatsgevonden binnen het toeristisch segment. De nieuwe winkel op de markt in Delft levert hier ook een positieve bijdrage aan. Tegenover deze stijging in de omzet staat een daling van het nettoresultaat door de stijging van de verkoopkosten. Het nettoresultaat van Royal Delft Group over het eerste halfjaar komt uit op € 104.000,- (2022 € 236.000,-).Henk Schouten, CEO: “Dit is het eerste jaar sinds 2020 dat Royal Delft geen corona gerelateerde subsidiebaten heeft. In dit eerste halfjaar merken we nog steeds dat het resultaat onder druk heeft gestaan door voortdurende prijsstijgingen, welke we deels hebben kunnen opvangen door de sterke groei van onze omzet. De investeringen die vorig jaar zijn gedaan hebben een positief effect gehad op de bezoekersaantallen. Hierdoor zien we een forse groei binnen het toeristisch segment. Daarnaast zijn we blij om te zien dat een tweede verkooplocatie op de markt in de binnenstad van Delft goed heeft kunnen renderen. Met de verduurzaming van de vastgoedportefeuille en stijging van de omzet in de verkopen van Delfts Blauw bouwt Royal Delft Group verder aan haar toekomst.”

Solvabiliteit
De solvabiliteit is gestegen van 46,2% in juni 2022 naar 47,3% in juni 2023. Deze stijging wordt met name gerealiseerd door een toename van het eigen vermogen. De financiële positie is in de optiek van Royal Delft Group onverkort sterk.

Vooruitblik tweede halfjaar 2023
De voorgenomen investering in het pand in Utrecht zal in het tweede halfjaar worden afgewikkeld. Voor het tweede halfjaar zet Royal Delft in op verdere groei van het Business to Business segment en verwachten we een verdere groei van de bezoekersaantallen. Daarentegen blijft het resultaat onzeker door de stijgende kosten. Royal Delft Group spreekt geen verwachting uit voor het resultaat over geheel 2023.

Meer informatie:
Royal Delft Group
group.royaldelft.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.