'Het waargebeurde verhaal van een traprenovatie-drama'

Onafhankelijk deskundige in vloeren Benno Broen gaat in op een waargebeurd verhaal van een traprenovatie-drama. "Laten we eens praten over die chique traprenovaties die je ziet op televisie. Je weet wel, die in die stijlvolle woonprogramma's. Ze maken het er zo eenvoudig uit zien, toch? Binnen een paar uur van die oude, krakende trap naar een glanzend nieuw exemplaar. Maar... is dat wel echt zo?", begint hij op LinkedIn.Benno geeft aan dat er vaak zand in de ogen gestrooid wordt. Het zijn immers slechts 'overzettredes' die over de oude treden worden geplaatst. En ja, dat kan er mooi uitzien, maar er is meer aan de hand dan het oog ziet. "Een professional die zijn geld waard is, bekijkt eerst de staat van jouw trap. Zijn de treden wel vlak en schoon? Kraakt die oude trap alsof hij een verhaal te vertellen heeft bij elke stap? Al deze dingen moeten worden gecontroleerd en aangepakt voordat de echte magie begint."

Nu werd Benno door de rechtbank gevraagd om als getuige deskundige een rapportage te maken van een trap die recentelijk was 'gerenoveerd'. "De spanning was te snijden toen ik binnenkwam. De huiseigenaar en de 'vakman' hadden duidelijk een meningsverschil. Ik probeerde mijn werk te doen, maar werd steeds onderbroken door het gekibbel van de twee. 'Dit is niet wat ik besteld heb!', riep de eigenaar. 'Jij zou het nog afkitten', verdedigde de vakman zich. Ik zuchtte diep."

Uiteindelijk, gewapend met een dik dossier, met de offerte, factuur en alle onderlinge communicatie zoals WhatsApp en e-mail berichten, ging Benno naar huis om alles op een rijtje te zetten. "En ik kan je zeggen, het was geen makkelijke taak. Ik moest mijn hoofd echt even leeg maken om onpartijdig te blijven. Mijn rapport was duidelijk: de traprenovatie voldeed niet aan de normen. Het goede nieuws? De rechtbank stelde de chuiseigenaar in het gelijk en veroordeelde de 'vakman' tot het vergoeden van demontage kosten, een nieuwe traprenovatie, de getuige deskundige kosten en de proceskosten."De consument vond uiteindelijk een andere firma die de traprenovatie naar behoren uitvoerde. En raad eens? Deze was ook nog eens € 300,- voordeliger. "De moraal van dit verhaal? Het gaat niet altijd om het prijskaartje, maar om de persoon (en zijn expertise) erachter. En vergeet niet: kit is geweldig, maar het is geen toverstaf om slecht vakmanschap te verdoezelen. Je bent wederom eens gewaarschuwd", besluit Benno.

Meer informatie:
Floor Inspector
www.floorinspector.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.