A House of Happiness komt met circulaire gordijnen van eigen snijafval

Bij A House of Happiness dragen ze zo goed mogelijk een steentje bij aan het milieu. Dit voeren ze door in het hele bedrijf. Iedere dag zetten ze kleine stapjes om te verduurzamen en de wereld een beetje mooier te maken.

"Nee, we kunnen als bedrijf en consument niet achteroverleunen − het plastic probleem is een grote aanslag op onze natuur. We moeten ons bewust zijn van de grote impact die het heeft op de toekomst van ons allemaal. A House of Happiness zoekt daarom naar duurzame alternatieven, zoals gordijnen die gemaakt worden van gerecycled plastic of van snijafval uit de T-shirt productie. Dit doen we natuurlijk niet alleen: we werken intensief samen met onze producenten, leveranciers en afvalverwerkers", aldus Johanna Jorritsma, General Manager."Het was onze ultieme droom om van het snijafval uit onze eigen productie een ontwerp van een unieke gordijnstof te maken! Omdat we in ons eigen atelier de gordijnen passend maken voor jouw ramen, is iedere order uniek. We knippen de stof precies op maat en creëren daarbij snijafval, dat we vervolgens weer keurig sorteren op stofsamenstelling − bijvoorbeeld 100% polyester. Nadat het snijafval verwerkt is door de textielvervezelaar, kan het worden hergebruikt. Zo zou het zomaar kunnen zijn dat ons snijafval als isolatiemateriaal in de deur of het dak van jouw auto is verwerkt", zegt Ellen à Nijeholt, Buyer/Product Developer.

Van snijafval met een homogene samenstelling uit hun eigen productie hebben zij een circulaire lijn gordijnen ontwikkeld. Waar de meeste mensen deze materialen al hadden afgeschreven, hebben zij het een nieuw leven gegeven. Zo hebben ze ‘afval’ omgezet naar een product waarmee jij van je huis een thuis kan maken. Een innovatieve collectie van circulaire gordijnen.Wat betekent circulariteit?
Circulair verwijst naar een systeem waarin de grondstoffen, producten en materialen worden hergebruikt in plaats van weggegooid. Het idee is om een gesloten cirkel te creëren, waarin producten worden ontworpen, geproduceerd en gebruikt zonder dat er afval ontstaat.

Hoe komt de circulaire collectie tot stand?
Ze scheiden al het snijafval op basis van de samenstelling. Alleen stoffen met een homogene samenstelling kunnen goed gerecycled worden. Dit houdt in dat de stof 100% van dezelfde grondstof is gemaakt. Zo kunnen ze 100% polyester snijafval weer goed gebruiken voor het produceren van een nieuwe circulaire collectie. De textielverwerker vervezelt het snijafval en spint er nieuwe garens van. Daarna wordt er een mooi doek van geweven.

Elke meter gordijnstof is uniek en vertelt zijn eigen verhaal
Met circulaire gordijnen geven ze een nieuwe betekenis aan duurzaamheid en stijl. Zo geniet jij van prachtige gordijnen die niet alleen je huis verfraaien, maar ook bijdragen aan een schonere en groenere planeet.

Meer informatie:
Royal Vriesco / A House of Happiness
Mr. P.J. Troelstraweg 147-2
8919 AA Leeuwarden
+31 (0)58 2677477
www.ahouseofhappiness.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.