Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens de Paris Design Week

Irene van Ophoven showt signatuurwerken

Tijdens de Paris Design Week van 7 t/m 16 september presenteert Irene van Ophoven signatuurwerken uit haar recente collectie in het Atelier Néerlandais. Irene staat bekend om haar gedurfde ontwerpen voor grootse interieurs. Spelen met ontwerpen is de rode draad in de werken die ze in Parijs toont.

Irene van Ophoven is een Nederlandse ontwerper, stylist en oprichter van Studio Irene van Ophoven, gevestigd in Rotterdam. Studio Irene van Ophoven heeft een duidelijke visie op het creëren van dynamische interieurs door middel van unieke textielcollecties en gedurfde patroonontwerpen. Met een fascinatie voor geometrische motieven en de esthetiek van kleuren, vormen en proporties verbindt Irene in haar werk de digitale en fysieke wereld via een experimenteel proces.

De studio ontwikkelt concepten en producten voor een complete inrichting van moderne interieurs en creëert grootschalige patroonontwerpen voor textiel, karakteristieke muren en meer. Van het conceptualiseren van interieurthema’s tot het ontwerpen van op maat gemaakte producten. Karakteristieke interieurs zoals hotels, open lofts en grote kantoorruimtes lenen zich perfect voor haar werk.

Naast autonoom ontwerpwerk neemt Studio Irene van Ophoven regelmatig deel aan creatieve samenwerkingen met klanten op het gebied van concept, design en styling. Voor interieurarchitecten en voor diverse merken maakt zij ontwerpen op maat die passen bij de gewenste sfeer in interieurprojecten met de juiste verhalen, kleuren, materialen en patronen. Een aantal van haar ontwerpen zijn dit jaar ook te vinden op de beurs Maison & Objet.

Ontwerpweek van Parijs
Irene van Ophoven doet voor het eerst mee aan de Paris Design Week, die gelijktijdig plaatsvindt met de beurs Maison&Objet. Ze exposeerde haar ontwerpen eerder dit jaar tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en tijdens de Salone del Mobile in Milaan in het Nederlands Paviljoen. In Parijs is het Atelier Néerlandais de plek voor Dutch Design tijdens dit designevenement waar Irene haar gedurfde en speelse concepten en ontwerpen laat zien.

Irene speelt op een individuele manier met proporties, kleuren, iconische vormen en grafische lijnen, wat resulteert in verschillende series levensgroot wandenbehang, tapijten, kussens, wandkleden, decoratieve en akoestische panelen van milieuvriendelijk Piñatex-materiaal, ingelijste fluwelen wand kunst en kleinmeubilair. Haar ontwerpen combineren plezier en functionaliteit en voegen tactiliteit en creatief optimisme toe aan een interieur.

Address venue: Atelier Néerlandais
121 rue de Lille, 75007 Paris – 3rd Floor,
Subway 12: Assemblée Nationale
district: Rive Gauche

Meer informatie:
Studio Irene van Ophoven
www.irenevanophoven.nl
[email protected]

Publicatiedatum: