Gasverbruik 10% lager in eerste half jaar

In het eerste halfjaar van 2023 is er 15,7 miljard kubieke meter aardgas gebruikt. Dat is 10 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2022. Met name de industrie, elektriciteitscentrales en huishoudens verbruikten minder aardgas. De invoer van vloeibaar aardgas (LNG) was bijna 50 procent hoger, maar er werd minder gasvormig aardgas ingevoerd. De gasopslagen waren eind juni 2023 voor 78 procent gevuld. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het gasverbruik.

Het gasverbruik van de industriële grootverbruikers was in het eerste halfjaar van 2023 13 procent lager dan een jaar eerder. Deze daling is vooral het gevolg van het lagere gasverbruik van de chemische industrie. Het verbruik van de chemische industrie was 18 procent lager. De papierindustrie verbruikte 34 procent minder. Het gasverbruik van huishoudens daalde van 4,6 miljard m3 in het eerste halfjaar van 2022, naar 4 miljard m3 in het afgelopen halfjaar. Hiermee was het verbruik 13 procent lager dan een jaar eerder.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.