Vuurdoop bij Red Edition voor Audrey Chiozzi Millelire tijdens PDW

"In onze Parijse showroom laten we zien hoe metaal perfect past in een interieur”

Over twee weken zal niet alleen de eerste dag van Maison&Objet gehouden worden, ook wordt op 7 september het startschot gegeven van de Paris Design Week (PDW). Tien dagen lang zullen zo'n 200 locaties in de binnenstad de deuren openen voor designliefhebbers. Ook het Franse meubellabel Red Edition nodigt iedereen uit om langs te komen. En in het bijzonder de Nederlanders, Duitsers en Belgen...

"We verwelkomen bezoekers graag in onze Parijse Showroom, genaamd: Appartement RED", vertelt Audrey Chiozzi Millelire. De afgelopen zes jaar heeft ze bij Arte Internationaal gewerkt als Account manager voor de Parijse architectenmarkt. Onlangs is ze bij Red Edition begonnen als Head of Sales. "Ik woon en werk al meer dan 30 jaar in Parijs, maar kom oorspronkelijk uit Maastricht. Hier is mijn liefde voor interieur ontstaan. Mijn moeder had namelijk een meubelzaak 'Mecki Woonboetiek' in de Stokstraat te Maastricht."


Audrey Chiozzi Millelire in de showroom van Red Edition.

Metaal in de spotlight
Dit jaar zet Red Edition metaal in de spotlight tijdens de PDW. In de toonzaal kunnen bezoekers zien hoe dit materiaal perfect past in een interieur via tentoonstellingen, workshops en bijeenkomsten. "Het gebruik van metaal is voor ons een belangrijke nieuwe trend na de trend van messing", stelt Audrey. "Onze ontwerpers hebben de nieuwe collectie met lef bekeken en aangevuld. Zo wordt warm hout gecombineerd met modern metaal, edel leer en weelderig fluweel. Hierbij is gebruik gemaakt van een avant-garde metallisatietechniek." Dit is in samenwerking gedaan met kunstenaar Robert Follie en Maison Lelièvre.

Zaterdag 16 september zijn interieurontwerper Caroline Watelet en decoratiejournalist Laetitia Renevier, oprichtster van de blog Billy Blanket ten gast bij Red Edition. De co-auteurs van het boek Toit et Moi, komen vertellen hoe je metalen onderdelen kunt toepassen in een interieurontwerp. "Van de zorgvuldige selectie van materialen tot de opstelling van elementen en het gebruik van licht", voegt Audrey toe.Ateliers in Italië en Vietnam
Red Edition is 17 jaar geleden opgericht door Cyril Laborbe. De collecties worden in de Parijse showroom ontworpen door een team van designers en geproduceerd in ateliers in Italië en Vietnam. Hier heeft het meubelbedrijf eigen werknemers in dienst. "Cyril heeft zelf tien jaar lang in Vietnam gewoond, daarom kent hij de meubelmarkt en ateliers daar goed en vooral ook het gebruik van lak", legt Audrey uit. Red Edition verkoopt, naast de showroom, via verschillende high end-meubelzaken.

Verder wordt er op de B2B-markt gericht. Zo pronken de meubels van de onderneming ook in hotels, restaurants en workspace’s in Frankrijk en ook Internationaal. Naast de eigen collecties kunnen voor projecten ook op-maat meubels en accessoires gemaakt worden zoals de capsule PremierAct van de bekende franse designer Tristan Auer voor het Hotel Carlton Cannes, dat dit voorjaar geopend werd.

Meer informatie:
Red Edition
55 Rue de Bretagne
75003 Paris
www.rededition.com

Audrey Chiozzi Millelire
audrey.c@rededition.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.