'Ontwerpfout reguliere schuimmatras zorgt voor verborgen milieuprobleem'

De ontwerpfout van het reguliere schuimmatras zorgt voor een verborgen milieuprobleem. Dat stelt Bedaffair.

'Uit recent onderzoek blijkt dat de reguliere schuimmatrassen een aanzienlijk afvalprobleem veroorzaken. In 2021 alleen al werden 1,7 miljoen van deze matrassen afgedankt, met een kwart daarvan die rechtstreeks naar de verbrandingsoven of afvalberg gaat. Waarom? Een cruciale ontwerpfout.'In een artikel van Binnenlands Bestuur, schrijft Katja Keuchenius over de afvalinzameling en verwerking van de reguliere schuimmatrassen. Maar ook over de innovatie van Bedaffair (B-Corp): de circulaire bio-based matrassen.

'Bij de productie van deze matrassen worden diverse chemische lagen aan elkaar gelijmd, wat recycling haast onmogelijk maakt. Tel daarbij op dat ze vaak al na 5 jaar worden vervangen, en je hebt een enorm en groeiend afvalprobleem.

De beddenbranche heeft duurzame bio-based innovaties nodig. En bij Bedaffair zijn we trots dat we voorop lopen in deze revolutie', aldus de directie van Bedaffair.

Lees meer over dit artikel in deze blog van Bedaffair.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.