Class balanceert tussen meubeldecoratie en architecturale verlichting

Class is een buitenlamp van Vibia, ontworpen door Sebastian Hekner, die balanceert tussen meubeldecoratie en architecturale verlichting. De lamp versmelt de twee soorten buitenlampen, de ene komt uit de traditie van binnenmeubilair en de andere heeft een functioneel karakter, geïntegreerd in de structuur van een ruimte. Met zijn zachte, omhullende licht bestaat Class uit een massieve steel met een industriële esthetiek die aan de bovenkant buigt om de diffuser van boven en onder te omhullen.

"Class", zegt de ontwerper Hekner, "benadrukt zijn architecturale elegantie in zijn verticale metalen structuur, evenals de zachte golven in de buis van borosilicaatglas. Het gestructureerde glas verspreidt het licht op een zachte, patroonachtige manier over de gevel, het terras en het groen rondom."

In de nieuwe Vibia buitenlamp contrasteert het matte zwart van het aluminium met het gladde oppervlak van het glas, waardoor een interessante combinatie van texturen ontstaat.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.