Pedrali-tafel lijkt gebeeldhouwd door de wind

Anemos is de nieuwe Pedrali-tafel ontworpen door Pio & Tito Toso. Het meubelstuk wordt gekenmerkt door de eenvoudige en architecturale vormen. Het onderscheidende kenmerk van Anemos is het onderstel, dat bestaat uit twee afzonderlijke betonnen schalen die aan het bovenblad zijn bevestigd. Juist door deze vorm kan de dikte van het beton tot een minimum worden beperkt. Het resultaat is een tafel die gebeeldhouwd lijkt door de wind.

"Bij het bedenken van deze tafel werden we geïnspireerd door het werk van de beroemde Italiaanse architect en ingenieur Pier Luigi Nervi, de eerste die beton niet langer zag als een trilithisch systeem van pilaren en balken. Pier Luigi Nervi herinterpreteerde het materiaal vanuit een membraanconcept en ontdekte dat dit laatste veel beter lasten en krachten draagt en ze vervolgens naar de grond afvoert, en dit is wat we ook hebben gedaan toen we de basis van Anemos ontwierpen", leggen de ontwerpers uit.

De materialiteit van de Pedrali-tafel wordt versterkt door de tactiele eigenschappen, die een mat oppervlak in beton- of kleitinten creëren. Dit concept wordt benadrukt in de monochrome configuratie, geschikt voor buiten. Het glanzend gelakte blad van massief laminaat daarentegen, net als dat van Fenix, maakt het mogelijk om binnenshuis met verschillende kleuren te spelen en zo zeer interessante chromatische contrasten te verkrijgen.

Zoals de ontwerpers zeggen: "Anemos is een product dat prettig is om aan te raken, om te voelen. In dit geval was onze aandacht ook gericht op de relatie met de gebruiker en met de ruimte. Hoe de tafel in zijn omgeving past, hoe hij integreert en hoe hij projecten in de ruimte harmoniseert, wordt ook weerspiegeld op de gebruiker, die deze harmonie op een directe manier waarneemt."

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.