Dit zijn de 10 meest beroemde interieurontwerpers ter wereld

Het Amerikaanse platform Foyr heeft de 10 meest beroemde interieurontwerpers ter wereld van 2023 op een rijtje gezet. Veel bekende namen maar helaas geen Nederlandse ontwerpers in de lijst. Wie zijn deze bekende interieurontwerpers en waarom en waarvan zou je deze kunnen kennen? De Interieurclub neemt ze door.1. Philippe Starck
De nummer 1 van deze lijst is één van werelds grootste ontwerpers: Philippe Starck. Niet alleen ontwerper, ook een architect. Hij werd geboren in 1949 in Parijs. Als zoon van een ingenieur vliegtuigbouw kreeg hij een belangrijke les van zijn vader mee: alles moet elegant en rigoureus worden georganiseerd, zowel in menselijke relaties als in elk creatief gebaar.

Waar je Starck voornamelijk zult kennen als interieurontwerper is dat slechts een klein onderdeel van wat hij doet. Je kunt het zo gek niet bedenken of Starck ontwierp het. Van het inrichten van verschillende hotels en restaurants , tot het ontwerpen van motoren en boten, waaronder het privéjacht van Steve Jobs. Enkele van zijn ontwerpen zijn permanent opgenomen in toonaangevende musea, zoals het Museum of Modern Art in New York en het Museum of Design in Londen. Philippe Starck is dus met recht een design icoon te noemen.

2. Albert Hadley
De iconische Albert Livingston Hadley Jr. (1920–2012) was een interieurontwerper met een enorm talent. Hij was de meest legendarische en opmerkelijke binnenhuisarchitect en decorateur die Amerika had en begon aan een levensreis die Amerika uiteindelijk leerde waar stijl om draait.

Gefascineerd door films, mode- en designtijdschriften, bestudeerde hij vaak de afbeeldingen in deze media om gevoeligheid voor deze specifieke niche te krijgen. Nadat hij de middelbare school en twee jaar universiteit had afgerond, benaderde hij een vooraanstaande plaatselijke binnenhuisarchitect om onder hem te werken als junior assistent. Hierdoor kon hij de weelderige huizen van de stad betreden en expertise opdoen in luxe woonstijl.

3. David Hicks
David Nightingale Hicks was een Engelse binnenhuisarchitect en ontwerper, bekend om het gebruik van gedurfde kleuren, het mengen van antiek en modern meubilair en hedendaagse kunst voor zijn beroemde klantenkring.

Hij begon zijn carrière in interieurontwerp in 1954, nadat het huis van zijn moeder in Londen met succes werd gepubliceerd in het tijdschrift House & Garden. Hij werd onmiddellijk daarna de meest gewilde interieurontwerper in Londen en zorgde in de jaren 60 en 70 voor een revolutie in de interieurbranche.

Bekende klanten van Hicks waren onder meer: De Engelse Koninklijke Familie, Koning Fahd of Saudi Arabia, Anthony Samuel, Helena Rubenstein en Mrs. Conde Nast. Hij brak met de traditionele Engelse stijl door zijn gewaagde geometrische prints, avontuurlijke kleurencombinaties en eclectische mix van antiek en eigentijds meubilair.

Bekijk hier alle 10 de interieurontwerpers.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.