Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oprichter Lars Larsen Group en JYSK wordt geëerd met bronzen beeld

Op het hoofdkantoor in Brabrand eert de eigenaarsfamilie achter Lars Larsen Group en JYSK de oprichter van het bedrijf met een bronzen sculptuur op ware grootte.

Wanneer je de receptie betreedt op het hoofdkantoor van Lars Larsen Group en JYSK in Brabrand by Aarhus, wordt je verwelkomd door oprichter Lars Larsen in de vorm van "Købmanden"; een bronzen beeld van natuurlijke grootte. Het beeld werd gemaakt in opdracht van zijn nazaten, de familie Brunsborg, ter ere van de beroemde Deense handelaar, die in 2019 op 71-jarige leeftijd overleed. Hij stond vooral bekend om de oprichting van de succesvolle winkelketen JYSK, die vandaag de dag uit ruim 3.300 winkels bestaat. in 48 landen wereldwijd.

”Het beeld is gemaakt ter nagedachtenis aan onze vader, echtgenoot en grootvader, die we in 2019 hebben verloren. Het is een viering van zijn succesvolle vakmanschap en zijn sterke waarden die vandaag de dag nog steeds de basis vormen van Lars Larsen Group en JYSK ”, zegt Jacob Brunsborg, zoon van Lars Larsen en voorzitter van de raad van bestuur van Lars Larsen Group.

Het beeldhouwwerk is gemaakt door de bekende beeldhouwer Nanna Drewes Brøndum, die de maker is van andere belangrijke stukken, zoals sculpturen van de voormalige premier van Denemarken, Anker Jørgensen, en de beroemde Deense acteur en cabaretier Dirch Passer.

”Nanna Drewes Brøndum heeft een geweldig beeldhouwwerk van mijn vader gemaakt dat zijn persoonlijkheid en aanwezigheid omarmt. Ze is erin geslaagd zijn nuchtere houding, zijn autoriteit en zijn vastberadenheid vast te leggen. Van de warme uitdrukking in zijn ogen tot de hand in de zak en de veterloze schoenen – schoenveters waren volgens mijn vader tijdverspilling”, zegt Jacob Brunsborg.

Het ‘nest’ ontgroeien
Het beeld van Lars Larsen werd vrijdag 18 augustus onthuld tijdens een feestelijk medewerkersevenement op het hoofdkantoor. De gebeurtenis markeerde tevens de voltooiing van een omvangrijke uitbreiding en renovatie van het hoofdkantoor.

Sinds de inhuldiging van het hoofdkantoor in 2002 hebben er drie uitbreidingen plaatsgevonden. De eerste keer was in 2009, waarbij een extra vleugel aan het gebouw werd toegevoegd. Acht jaar later vereiste de snelle groei van JYSK een nieuwe uitbreiding in de vorm van nog een vleugel. Uiteindelijk werd in 2019 besloten om nog twee vleugels aan het gebouw toe te voegen, die in 2022 werden geconcurreerd.

Bij de laatste uitbreiding zijn de laatste beschikbare vierkante meters benut in het pand in Brabrand, waar momenteel zowel JYSK als Lars Larsen Group zijn gevestigd. In februari 2024 verhuist Lars Larsen Group naar hun eigen hoofdkantoor in Erhvervspark Silkeborg.

Meer informatie:
Lars Larsen Group
www.larslarsengroup.com

Publicatiedatum: