'Doel om in 2024 1.500 zonnepanelen te plaatsen'

Bouwhof investeert vol op in duurzame energie

Bouwhof, bekend van haar bouwmateriaal, sanitair, keukens en interieur, heeft onlangs 518 zonnepanelen laten plaatsen op de 20.000 m² grootte winkel. Eigenaar Jan-Bart Huurman heeft de kosten van het energieverbruik aanzienlijk verlaagd door de installatie van een zonnestroominstallatie. In 2024 is het doel om 1.500 zonnepanelen te plaatsen.Het besluit om te verduurzamen kwam tijdens de coronatijd, toen Bouwhof goede tijden beleefde door de stijgende vraag naar woningverbetering. Een kosten-batenanalyse en een stappenplan waren nodig om te bepalen hoeveel investering nodig was, hoeveel de energierekening zou dalen en wanneer de kosten zouden worden terugverdiend. Het dak moest worden geïsoleerd en versterkt voordat de honderden zonnepanelen konden worden geplaatst.

Bouwhof maakte gebruik van de expertise van leveranciers en interne medewerkers om het project uit te voeren. Na het succes van de eerste fase zijn er plannen om nog meer zonnepanelen te plaatsen. Subsidies zijn aangevraagd en het doel is om volledig zelfvoorzienend te worden. De hoge energieprijzen en de terugverdientijd van 2,5 tot 3 jaar motiveren Bouwhof om door te gaan met verduurzamen.

Het verzekeren van het zonnestroomsysteem is ook belangrijk vanwege mogelijke risico's zoals aansprakelijkheid bij schade aan eigendommen of letsel aan derden. Bouwhof speelt ook in op de vraag van klanten naar duurzaamheid door een speciale hoek met materialen voor tochtwering en isolatie aan te bieden.

Meer informatie:
Bouwhof
www.bouwhof.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.