Enia Flooring breidt uit in NL door binnenhalen House of Floors

‘Ervan overtuigd dat we terrein gaan winnen’

Na Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn de LVT-vloeren van Enia Flooring vanaf zomer 2023 ook beschikbaar in Nederland. De distributie Enia's designvloeren, dat meer dan 150 decors omvat, wordt verzorgd door House of Floors. Om de samenwerking tussen het traditionele Zwitserse merk en de Nederlandse vloerengroothandel te vieren, lanceert Enia in het late najaar samen met House of Floors de exclusieve STRIX-collectie met een 'supermat' MATRIX-oppervlak.

Met House of Floors heeft Enia de geschikte verkooppartner gevonden om de Nederlandse markt te ontsluiten. "Enia Flooring is al de nummer één specialist voor Pvc-vloeren in de commerciële en particuliere sector in Zwitserland. Ook in Duitsland zijn we zeer succesvol", stellen House of Floors en Enia gezamenlijk.Groot potentieel
De leidende positie van het merk is gebaseerd op innovatieve eigen ontwikkelingen, vooral bij pvc vloeren. "Verschillende van onze opslaglocaties zorgen voor kortste levertijden en veiligheid. Het innovatieve, brede assortiment vloeren van Enia bevat een tal van Unique selling points. Het heeft een groot potentieel voor onze markt", zegt Anja Niemeijer, algemeen directrice van House of Floors over de nieuwste aanwinst voor het portfolio.

Terrein winnen in Nederland
Ingo Seemayer, directeur Enia Flooring, vult aan: "House of Floors brengt meer dan 30 jaar ervaring in de markt. Naast de specialistische kennis, weten ze veel over de industrie. Ze nemen een uitstekend verkoopnetwerk mee in deze samenwerking. Wij zijn ervan overtuigd dat de groothandel de Nederlandse klanten snel zal overtuigen van de kwaliteit van de exclusieve Enia-designvloeren. Zo zullen we terrein winnen in Nederland."STRIX 2.5
House of Floors wordt exclusief dealer van STRIX 2.5. Qua formaat en kleur past de collectie bij de huidige woontrends. Het meest populair visgraatformaat met eiken decor is namelijk verkrijgbaar in vijf trendy kleuren. In het najaar zal de Enia-collectie met supermat MATRIX-oppervlak verkrijgbaar zijn in Nederland. De collectie heeft een synchroon structuur, waardoor het een levensechte look heeft.

De XL-visgraat, in groot formaat van 152 mm x 914,4 mm en één dikte van slechts 2,5 mm, is voorlopig verkrijgbaar in een dry back variant. Tegen het eind van het jaar komt er ook een clickversie.

Onderhoudsgemak
De designvloeren van Enia worden gekenmerkt door het onderhoudsgemak. Zo zijn de vloeren waterdicht en hebben ze een hoge R10-, slijtvastheid- en slipweerstandsklasse. Ook op het gebied van de eco-ranking doen de vloeren het goed. Ze hebben de hoogste graad A+ in de VOC-testprocedure: A+ garandeert de laagste emissiewaarden van vloeistof organische verbindingen voor schone lucht.Als eerste bedrijf
Mat is trendy, daarom speelt Enia in op deze trend. Sterker nog, ze gaan voor de overtreffende trap. Enia heeft de glansgraad opnieuw weten te verminderen doormiddel van het MATRIX-oppervlak. Naar eigen zeggen zelfs met 50% in vergelijking met de concurrentie. Dankzij nieuwe technologieën zien de hout- en steendecors met hun XXL-formaten er nog realistischer uit. "De opvallende echte look is zelfs door professionals zeer moeilijk te onderscheiden van een natuurproduct. Tevens zijn de MATRIX-oppervlakken aanzienlijk minder gevoelig voor microkrassen."

Exclusieve klik planktechnologie
Enia Flooring bewijst haar innovatieve kracht met tal van gepatenteerde eigen ontwikkelingen. Bijvoorbeeld met haar exclusieve waterdichte kernplaat, genaamd droplank, heeft enia de constructie van vloeren opnieuw naar een nieuw niveau getild. Deze kunnen nu veilig zwevend worden gelegd, want droplank is een probleemoplosser voor moeilijke ondervloeren dankzij zijn exclusieve multitasking-eigenschappen.

De droplank variant van de Enia designvloerencollectie is voorzien van een klikverbinding en kan direct op alle zelfhardende vloeren gelegd worden. De geïntegreerde ondervloer vermindert tegelijkertijd het ruimte- en contactgeluid.

Meer informatie:
House of Floors
Veldhoekweg 1-04
7161RW Neede
info@houseoffloors.nl
www.houseoffloors.nl

Enia Flooring
www.enia-flooring.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.