Jongeren werven met een all-in loon

In tijden van arbeidsmarktkrapte helpt INretail graag met tips hoe jij medewerkers kan werven en behouden. Zeker voor jongere (oproep)krachten kan het aantrekkelijk zijn om een all-in loon te gaan hanteren. Hieronder legt de brancheorganisatie uit wat een all-in loon is en wat de vereisten hiervoor zijn.

Wat is een all-in loon?
Een all-in loon is een salaris waarbij de opbouw van de vakantiedagen en vakantiegeld direct uit wordt betaald met als gevolg dat je dus een hoger bruto uurloon hanteert. Dit hogere bruto uurloon kan, zeker voor jongere medewerkers, zorgen voor aantrekkingskracht en/of behoud. Zeker in deze tijden van inflatie leeft er bij de jongere generaties behoefte aan een hoger direct besteedbaar inkomen. Voor jou als ondernemer zorgt dit ook voor een stukje gemak want je zult geen verlofregistratie hoeven bij te houden. Deze vakantieopbouw is namelijk al opgenomen in het loon.

Dit zijn de vereisten
Er worden wel enkele vereisten gesteld aan het all-in loon. Allereerst is het all-in loon in de basis alleen mogelijk bij ‘kleine’ contracten. Hierbij moet je denken aan het oproepcontract, een 0-urencontract of een contract met een klein aantal uren (maximaal 15 uur). Daarnaast moet je het all-in loon overeen zijn gekomen in de arbeidsovereenkomst of in een bijgevoegd addendum.

Tot slot is het van belang dat je zowel de uitbetaling van de opbouw vakantiedagen als opbouw vakantiegeld expliciet apart vermeldt op de loonstrook van jouw werknemer.

Kijk hier als je meer informatie wil over de berekening van het all-in loon? Let goed op dat je de berekening van de juiste branche gebruikt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.